Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bilim Adamları Dünyanın ilk 3 Boyutlu Renkli Röntgenini Geliştirdi

Bilim Adamları Dünyanın ilk 3 Boyutlu Renkli Röntgenini Geliştirdi. CERN teknolojisi tıbbi teşhislerin doğruluğunu artırabilir. Yeni Zelanda şirketi, gelişmiş bir tıbbi tarayıcı kullanarak insan vücudunun ilk 3D renkli X-Ray görüntüsünü oluşturdu.

Dünyanın ilk 3D Renkli Röntgeni – 3D Color X-rays Geliştirildi

Bilim Adamları Dünyanın ilk 3 Boyutlu Renkli Röntgenini Geliştirdi.

Yeni Zelanda şirketi, gelişmiş bir tıbbi tarayıcı kullanarak insan vücudunun ilk 3D renkli X-Ray – 3 Boyutlu Renkli Röntgenini – görüntüsünü oluşturdu. Yeni Tarayıcı, CERN’in Medipix3 teknolojisini kullanıyor ve on yıldır geliştiriliyor. Parçacık izleme teknolojisi sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntüler üretilebiliyor.

Medipix çipleri bir kamera gibi çalışır – elektronik obtüratör açıkken piksellerle temas eden alt atomik parçacıkları tanımlıyorlar.

Tarayıcıyı kuran iki MARS Bioimaging Ltd bilim insanından biri olan Profesör Phil Butler’a göre Medipix3 çipi, tıbbi teşhiste onlara avantaj sağlayabilecek bir çiptir ve;

“Küçük pikselleri ve doğru enerji çözünürlüğü, bu yeni görüntüleme aracının başka bir görüntüleme aracının sağlayamayacağı görüntüleri alabildiği anlamına gelir”.

Çipin spektroskopik bilgilerini algoritmalarla birleştirerek, MARS bilim adamları yağ, su ve hastalık belirteçleri arasında net bir şekilde ayırt edebilen 3 boyutlu renkli görüntüler oluşturabildiler. Kanser ve damar hastalıklarını incelemek için kullanılan 3 boyutlu tarayıcıların daha küçük bir versiyonu şimdiden umut verici sonuçlar veriyor ve CERN ile MARS arasındaki lisans anlaşması sayesinde teknoloji ticarileşecek.

Tarayıcı, önümüzdeki aylarda Romatoloji ve ortopedik hastaları içeren dünyadaki ilk klinik çalışmalarda kullanılacaktır.