Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bilim Gençlerle Kazanacak projesi 2022’ye bilim etkinlikleriyle veda ediyor

Bilim Kahramanları Derneği'nin öncülüğü, Pfizer Türkiye'nin koşulsuz katkıları ile 2022 boyunca gençlere yönelik bilim etkinliklerine imza atan Bilim Gençlerle Kazanacak projesi, yılın son ayında da gençlerle buluşuyor.

Bilim Gençlerle Kazanacak projesi 2022’ye bilim etkinlikleriyle veda ediyor

Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğü, Pfizer Türkiye’nin koşulsuz katkıları ile 2022 boyunca gençlere yönelik bilim etkinliklerine imza atan Bilim Gençlerle Kazanacak projesi, yılın son ayında da gençlerle buluşuyor.

Temel bilimler ve mühendislik alanlarında çalışan bilim insanlarıyla 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin çevrimiçi atölyelerde bir araya geldiği, gençlerle bilim arasında köprü kuran Bilim Gençlerle Kazanacak projesi yıl boyu olduğu gibi aralık ayında da etkinliklerine devam ediyor. Ücretsiz olan bilim etkinliklerinin sonunda tüm katılımcı gençlere dijital sertifika veriliyor.

Aralık ayı takvimi:

8 Aralık Perşembe saat 19.00 – 20.30
Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öçsoy ile “Bitkisel pH İndikatörün Patojenlerin Tespitinde Kolorimetrik Sensör Olarak Tasarımı” Etkinliği
9 Aralık Cuma saat 18.00 – 19.30
İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinden Dr. Arif Engin Çetin ile “Işığı Kullanarak Bir Tartı Gibi Hücrelerin Ağırlığını Ölçebilir miyiz?” Etkinliği
12 Aralık Pazartesi saat 19.00 – 20.30
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ile Deprem Üzerine Etkinlik
16 Aralık Cuma saat 19.00 – 20.30
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz ile “Bilim İnsanı Olmak” Etkinliği
20 Aralık Salı saat 19.00 – 20.30
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Çadırcı ile “Laboratuvardan Eczaneye İlacın Serüveni” Etkinliği
26 Aralık Pazartesi saat 19.00 – 20.30
Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat-Karalar ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Üzerine Etkinlik
Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi Online Bilim Etkinlikleri Kayıt Formu:
http://bitly.ws/uWNd
Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: [email protected]

Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi
Bilim Kahramanları Derneği’nin Pfizer Türkiye desteğiyle Aralık 2021 tarihinde başlattığı Bilim Gençlerle Kazanacak projesi, 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerini bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında düzenlenen bilim etkinlikleri liseli gençlerin çevrimiçi ortamda ve yüz yüze bilim insanları ile bir araya gelerek uygulamalı etkinlikler gerçekleştirmesine imkân tanımaktadır. Proje kapsamında farklı bilim insanlarının geliştirdiği birbirinden yenilikçi ve ilham verici içerikler, liseli öğrencilere buluşmaktadır. Etkinlik takvimi derneğin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.