Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bilişim 500 Araştırması’ndan Türkkep’e Yılın En İyi İş Uygulaması Ödülü

Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketinin yer aldığı ve bu yıl 23.’sü düzenlenen Bilişim 500 Araştırması’nın 2021 yılı sonuçları açıklandı.

Bilişim 500 Araştırması’ndan Türkkep’e Yılın En İyi İş Uygulaması Ödülü

Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketinin yer aldığı ve bu yıl 23.’sü düzenlenen Bilişim 500 Araştırması’nın 2021 yılı sonuçları açıklandı. E-dönüşüm sektöründe Güven endeksli hizmet yaklaşımı ve sektörü geliştiren çözümleri ile TÜRKKEP “Türkiye Merkezli Üretici” ana kategorisinde, “Yılın En İyi İş Uygulaması” ödülünü aldı.

M2S Araştırma Şirketinin gerçekleştirdiği ve 1500’den fazla başvuru alan araştırmada şirketler 6 farklı kategoride değerlendirildi. Şirketlerin kendi alanında değerlendirildiği Bilişim 500 Araştırması, “Dağıtıcı”, “Sistem Entegratörü ve İş Ortağı”, “Uluslararası Merkezli Üretici/Üreticinin Temsilcisi”, “Türkiye Merkezli Üretici”, “Bilişim 500 Plus” ve “Türkiye Ekonomisine Katkı” olmak üzere 6 ayrı ana kategoride yapıldı. TÜRKKEP, “Türkiye Merkezli Üretici” ana kategorisinde “Yılın En İyi İş Uygulaması” ödülünü aldı. Bir önceki yıl aynı kategoride ikinci olan TÜRKKEP, 2021’de birinci olarak zirveye oturdu. TÜRKKEP, 2021’de “Türkiye Merkezli Üretici-Yazılım” kategorisinde ise 33. olarak sıralamada yerini aldı.

TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Karamış, “Şirketlerin yanı başındaki güven kurumu olmaya devam edeceğiz.”

Bilişim 500 2021 yılı araştırmasına göre sıralamaya giren şirketlerde ortalama yüzde 54 büyüme görüldü. Türkiye Merkezli Üretici Yazılım kategorisinde ise büyüme yüzde 54 oldu.  2020 yılına göre yazılım ihracatı geliri yüzde 74, hizmet ihracatı gelirleri yüzde 53 arttı. Sıralamaya giren şirketlerin 57’si yüzde 100’ün üzerinde, 163 şirket ise ortalamanın üstünde bir büyüme gösterdi.  “Rakamlar gösteriyor ki son 2 yılda bilişim sektöründe büyüme hızlandı, pandemi ile birlikte değişimin ve dijitalleşmenin hızlandığı dünyada önümüzdeki yıllarda büyüme daha da hızlanacak” diyen TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Pelin Karamış, “TÜRKKEP e-dönüşüm çözümleriyle iş gücü, kağıt ve arşiv maliyetlerinde tasarruf sağlarken,  verilerin güvenli ortamlarda uzun süre saklanmasına olanak sağlayan, yüzde yüz yasal geçerli, tüm sektörler için birçok alanda fayda yaratan iş uygulamalarıyla sektörü domine ediyor. E-dönüşüm süreci bugünden yarına tamamlanacak bir süreç değil, teknoloji değiştikçe hizmetlerimiz de farklılaşıyor, gelişiyor. İhtiyaca yönelik geliştirdiğimiz hizmetlerimizle şirketlerin yanı başındaki güven kurumu olmaya devam edeceğiz. ‘Yılın En İyi İş Uygulaması’ ödülü ve Bilişim 500 sıralamasındaki konumumuz doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Aldığımız ödül bize gurur verdi, daha çok çalışmak ve sektöre yeni ufuklar açmak için tüm çalışanları ile şirketimize motivasyon oldu” dedi.

Türkkep son 3 yılda yüzde 300 büyüdü

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-Yazışma, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter ve e-Saklama hizmetleri ile kurumsal ve bireysel müşterilerine yetkili hizmet sağlayıcı olarak tek noktadan hizmet veren Türkkep, her yıl katlanarak büyüyen e-Dönüşüm sektöründe 2021 yılında yaklaşık yüzde 60 büyüdü ve bu performansıyla son 3 yılda yüzde 300’ün üzerinde büyümeye ulaştı.