Sosyal Medya

Kripto Para

Binance, Spot Copy Trading’i Duyurdu! Spot Copy Trading Nedir?

İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto platformu olan Binance, uzun zamandır beklenen Spot Copy Trading strateji aracının lansmanını duyurdu.

Binance, Spot Copy Trading’i Duyurdu! Spot Copy Trading Nedir?

 

Binance Otomatik Strateji Alım Satım Araçlarını Genişletiyor: Spot Copy Trading’i Duyurdu

 

İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto platformu olan Binance, uzun zamandır beklenen Spot Copy Trading strateji aracının lansmanını duyurdu. Özellik, 23 Nisan 2024 itibariyle minimum portföy varlık boyutu gereksinimlerini karşılayan deneyimli kullanıcılar için Lider Yatırımcı olarak kayıt olma imkanı sunuyor. Spot Copy Trading aracı, Mayıs 2024’ten itibaren tüm kullanıcılar için kullanıma sunulacak.

 

Spot Copy Trading’in kullanıma sunulması, Spot Grid Trading, Dollar-Cost Averaging (DCA) ve Rebalancing Bot gibi popüler otomatik spot strateji araçlarının çeşitliliğini daha da artırmayı amaçlıyor.

 

Otomatik Alım Satım araçlarının kullanılmasının faydaları:

  • 24/7 kapsama: Otomatik alım satım araçları, kullanıcının 7/24 işlem gören kripto piyasasına katılımı için daha çok seçenek sunarak alım satımlar üzerinde daha yüksek kontrol sağlar.
  • Hız ve verimlilik: Kullanıcılar stratejilerini ve parametrelerini belirledikten sonra, otomatik alım satım araçları saniyeler içinde pazar verilerini işleyerek emirleri gerçekleştirebilir. Bu bireysel kullanıcıların tek başlarına yapabileceğinden ötede bir işlemdir.
  • Karar verme sürecinden duyguları çıkarma: Otomatik alım satım araçları, belirlenmiş strateji ve parametrelere göre işlem yaparak kullanıcının duygusal veya ani kararlar vermesini önler.
  • Çeşitlendirme ve risk yönetimi: Sürekli olarak genişleyen otomatik alım satım araçları yelpazesi ile kullanıcılar çeşitli çeşitlendirme ve risk yönetimi araçlarına erişebilirler.

 

Copy trading, katılımcıların Lider Yatırımcıların işlemlerini takip etmelerine ve otomatik olarak aynı şlemleri gerçekleştirmelerine olanak sağlayarak yatırımcıların diğer kullanıcıların deneyimlerinden, alım satım tekniklerinden ve risk yönetimi stratejilerinden yararlanmalarını sağlar. Aynı zamanda Lider Yatırımcılar, portföylerini Copy Trading için kullanıma sunduklarında uzmanlıklarını gelire dönüştürebilirler.

 

Binance CTO’su Rohit Wad, “Binance olarak her daim kullanıcılarımızı dinliyor ve geri bildirimlerini ürünlerimize dahil ediyoruz” dedi. “Kullanıcılarımız bize çok iyi fikirler veriyor çünkü çoğu zaman en iyi çalışanın ne olduğunu biliyorlar. Spot Copy Trading, topluluk geri bildirimlerinden doğan bir fikirdir. Bu, alım satımı otomatikleştiren harika bir araçtır ve kullanıcılarımıza yeni alım satım stratejileri deneme imkanı sunuyor” diye ekledi.

 

Binance, Copy Trading özelliğini ilk olarak 2023 yılının Ekim ayında belirli bölgelerde yüksek likiditeye sahip vadeli işlem ürünleri için başlatmıştır. Hem Spot hem de vadeli Copy Trading’in mevcut olduğu pazarlarda, kullanıcılar alım satım stratejilerini ve genel portföy yönetimi konusunda daha büyük bir esnekliğe sahip olacaklardır.

 

Binance kullanıcıları aynı anda hem Lider hem de katılımcı yatırımcılar olabilirler. Her kullanıcı bir Lider Yatırımcı hesabına sahip olabilir ve en fazla on Lider Yatırımcı portföyünü takip edebilirler. Lider Yatırımcılar, işlemlerini çoğaltan katılımcı yatırımcılardan %10 kar payı ve %10 işlem komisyonu alırlar. Katılımcı yatırımcılar, Lider Yatırımcıların kar/zarar kaydı gibi performans ölçütlerini gözden geçirebilir ve kendi risk kontrollerini ayarlarken takip etmek istedikleri yatırımcıları seçebilirler.

 

Binance Spot Copy Trading’in Lider Yatırımcılar için faydaları:

  • Kullanım Kolaylığı: Kolayca Lider Yatırımcı olarak kayıt olunabilir.
  • Gelir Paylaşımı: Katılımcılardan %10 kar payı ve %10 komisyon iadesi.
  • En Büyük Kullanıcı Tabanı: Binance, ilgilenilebilecek milyonlarca potansiyel katılımcı yatırımcıya erişim sağlar.
  • Düzenli Ödemeler: Ödemeler haftalık olarak gönderilir.

 

Binance spot copy trading’in katılımcı yatırımcılar için faydaları:

  • Kullanım Kolaylığı: Kullanıcı dostu arayüz işlemleri kolaylaştırır.
  • Öğrenme: Alım Satım stratejileri hakkında bilgi edinmek için Lider Yatırımcıların deneyimlerinden faydalanma.
  • Şeffaflık: Karar verirken Lider Yatırımcı performans metrikleri kullanılabilir.
  • Yüksek Erişilebilirlik: Rekabetçi ücret yapısı sayesinde alım satım erişilebilir hale getirilir.

 

Spot Copy Trading, 23 Nisan’dan itibaren Lider Yatırımcılar için Binance web sitesinde mevcut ve Binance uygulamasında kademeli olarak tanıtıldı.