Sosyal Medya

Kripto Para

Binance Türkiye’den Kadınlar Günü’nde Anlamlı Mesaj!

Binance Türkiye, 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü kapsamında, ‘’Birlikte Daha İyi Bir Yarın İnşa Edebiliriz’’ temalı özel bir webinar gerçekleştirdi.

Binance Türkiye’den Kadınlar Günü’nde Anlamlı Mesaj!

  • Binance Türkiye 8 Mart’ta “Birlikte Daha İyi Bir Yarın İnşa Edebiliriz” Özel Webinarını Gerçekleştirdi

Binance Türkiye, 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü kapsamında, ‘’Birlikte Daha İyi Bir Yarın İnşa Edebiliriz’’ temalı özel bir webinar gerçekleştirdi. Blokzincir ekosisteminde kadınların rolünün öneminin de vurgulandığı webinarda, sektörün önde gelen isimleri deneyimlerini paylaştı. Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, açılış konuşmasında blokzincir teknolojisinin ve kripto dünyasının en büyük ekosistemi olan Binance bünyesinde edinilen tecrübelerin getirdiği kazanımları paylaştı. Eldoğan ayrıca Binance’in kadınlara yönelik blokzincir dünyasında yer edinmeleri için sunduğu fırsatların neler olduğuna değindi. Finansal okuryazarlığın yaratacağı farkındalığın altı çizilen webinardaki özel oturumda ise Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Danışma Kurulu Başkanı Özlem Denizmen tecrübelerini aktardı. Denizmen, blokzincir teknolojisi ve web3 ile birlikte kadınların elde edeceği fırsatları gözler önüne serdi. Webinarda ayrıca Binance Affiliate üyeleri Ekin Albayrak, Filiz Yalçın, Binance Angel üyesi Elif Kök ve ODTÜ Blockchain Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Tosun kripto dünyasında kadınların önemine örneklerle değindi.

Dünyanın lider blokzincir ekosistemi ve kripto para altyapı sağlayıcısı Binance, geleceğin teknolojileri konusunda farkındalığı artırmak adına başlattığı çalışmalara aralıksız devam ediyor. Binance Türkiye de bu hedef doğrultusunda 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü kapsamında özel bir webinar gerçekleştirdi. ‘’Birlikte Daha İyi Bir Yarın İnşa Edebiliriz’’ mottosuyla öne çıkan webinarda, blokzincir ekosisteminin önde gelen kadınları deneyimlerini paylaştı.

Blokzincir ekosistemi kadınlar için en yeni fırsat

8 Mart tarihinde gerçekleşen webinarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, 11 ili etkileyen deprem sonrası yaşananları değerlendirdi. Bu zorlu süreçle birlikte blockchain dünyasının kadınlara yeni alanlar açmasının daha da önem kazanacağını vurgulayan Eldoğan, oluşacak farkındalıkta Binance ekosisteminin rolünün öneminin altını çizdi.

“Hayatları iyileştirecek”

Ekosistemin ve Binance’iın Türkiye’deki  kadınlar için sunduğu fırsatlara da değinen Eldoğan; “Blokzincir dünyasında her geçen gün çok daha fazla kadını görüyoruz ve bu kadınların önemli bir bölümü de Binance çatısı altında çalışıyor. Yani Binance, cinsiyet eşitsizliğinin sektörümüzde olmaması konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Ekosistemimiz  insanların yaşamlarını iyileştirmeye yönelik yüksek bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Binance olarak biz de dünyada bir dönüşüm yaratacak olan bu ekosistemi merkezimize alıyor,  blokzincir ile dijital araçların yaygınlaşmasını sağlamayı ve finansal okur-yazarlığı geniş kitlelere yaymayı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Eldoğan Binance Türkiye olarak finansal okuryazarlık konusunda üniversiteler ile gerçekleştirdikleri iş birlikleri neticesinde eğitimlerle ve farklı etkinliklerle 30 bini aşkın kişiye ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Binance’dan kadınlara fırsatlar

Harika Eldoğan “Binance mentorluk programımızla kadınların kripto dünyasına sadece yatırımcı olarak katılması değil, aynı zamanda bu alanda iş bulmalarına yönelik eğitimlerimizle de buradayız” dedi. 6 haftalık mentorship programı kapsamında web3 temellerini barındıran eğitim serisi ile hem kadınlara ödüller verileceğini hem de formu dolduran herkesin 1000 USDT değerinde ödül havuzundan yararlanılabileceğini aktardı. Eldoğan bu derslerde başarılı olan 5 kişiye 100’er USDT hediye verileceğini de sözlerine ekledi.

Kadınların kripto adaptasyonuna katkıda bulunabilmek için çalıştıklarını da vurgulayan Harika Eldoğan, “binance.com’da özel bir kampanyamız var. Kadınlar bu dünyada kendı yatırımlarını yapsınlar diye 10 USDT değerinde başlangıç yatırım teşviki veriyoruz. Ayrıca 8 Mart Uluslararası Kadınlar Günü dolayısıyla Mart ayının sonuna kadar binance.com adresine kayıt olan yeni kullanıcılara 600 dolara kadar alım satım komisyonlarını kaldırıyoruz. Binance Sense programıyla ise kadınların sektörümüzle ilgili akıllarındaki her soruya yanıt vereceğiz” açıklamalarını yaptı.

Bütçeleri doğru yönetmek için finansal okuryazarlık şart!

Binance Türkiye Sosyal Medya Yöneticisi Tuğçe Bozkurt’un moderasyonunda gerçekleşen ikinci oturumda ise Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Danışma Kurulu Başkanı Özlem Denizmen, finansal okuryazarlığın kadınlar için önemini değerlendirdi. Denizmen, bireylerin gelirlerini, birikim ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetebilme yetkinliğinin ancak finansal okuryazarlıkla mümkün olabileceğini ifade etti.

Kadınlar yatırım diyor!

Denizmen şöyle konuştu: “Kadınların parayla ilişkisi çok önemli. Çocuklar da anne babadan gördüklerini alıyor. Özellikle annesini de daha fazla görüyor ve para konusunda ebeveyni kopyalıyor. Bir kadının parası varsa bunu ağırlıklı olarak eğitim, sağlık ve beslenmeye; yani kalkınmaya harcıyor, sonrasında da yatırıma yönlendiriyor” dedi. Denizmen finansal okuryazarlığın hem kendini geliştirmek hem de çevresiyle ilintili olduğunu ifade ederek; “Biz kadınlar genelde finans konusunda bazen bir erkeğin görüşünü dinleriz. Halbuki kadınlar yatırım konusunda daha sabırlı ve başarılılar. Daha da iyi araştırıyorlar. Dolayısıyla kadınların finansta daha özgüvenli olması gerekiyor. Bu da daha çok okuyarak ve finansı günlük hayatlarına dahil ederek mümkün” dedi.

“Topluluk kurun, topluluklara katılın!”

Kripto dünyasına nasıl adım attığına da değinen Denizmen; “ 2016 senesinde tanıştığım kripto ile ilgili şu an halen yazdığım gazetede bir yazı kaleme aldım. Sonrasında ilişkilerimi geliştirdim ve blokzincirin bir devrim olduğunu anladım” dedi. Denizmen kadınların blokzincir ve kripto dünyasında daha fazla yer almalarının bir diğer yolunun ise topluluk kurmak, bu topluluklara katılmak ve bilgi paylaşan insanlarla daha fazla temas kurmak olduğunu sözlerine ekledi.

Blokzincire ve kripto piyasasına Binance ile adım attılar!

Webinarda ayrıca Binance Affiliate üyeleri Ekin Albayrak ve Filiz Yalçın ile Binance Angel üyesi Elif Kök, Binance ve kripto dünyasına nasıl adım attıklarını ve ilk adımdan şu ana kadar Binance’ın büyük bir rol oynadığını aktardılar.

ODTÜ Blockchain Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Tosun ise kripto endüstrisindeki genç kadın yeteneklerin yetiştirilmesine ilişkin bilgiler aktardı. Tosun, “Kadınlar bu alana adım atmaktan çekinmesinler. Gün geçtikçe erkek-kadın uçurumu kapanıyor. Paylaşımcı ve açık kaynaklı çalışmaya hevesli çok kadın görüyoruz. Sosyal medyanın birçok alanında yol gösterici çok sayıda iletişim kanalı var” açıklamalarında bulundu.