Sosyal Medya

Genel

Bingöl’de Bulunan Gök Taşından 1 Milyon Lira Kazandılar!

Bingöl'e düşen gök taşı sayesinde zengin olan kişilerin sayısı artıyor.

Bingöl’e düşen gök taşı sayesinde zengin olan kişilerin sayısı artıyor.

Halkın 2 Eylülde yaşanılan doğa olayından sonra geçim kaynağı haline gelen gök taşı aramasının genişliği oldukça geniş bir yelpazeye yayılmış durumda. Sarıçiçek köyünde meteor taşının cirosu 1 milyon lirayı aştı. Daha öncede fiyatları en az 50 dolardan alıcı bulan taşların internet üzerinden daha yüksek fiyatlara alıcıları ile buluşuyor.

Gök taşı toplama artık neredeyse bir sektör haline geldi. Civar köylerden kalkıp taş aramaya gelen kişiler arasında taşın geceleyin parladığı ve daha rahat göründüğüne dair söylentilerin yayılmasının ardından, bir çok kişi gece kalkıp el fenerleri ile arama yapmaya başladılar.

Şuana kadar en büyük boyutta bulunan gök taşı 1.5 kilo ağırlığında Hasan Beldek isimli kişi tarafından bulundu. Kendisine 350 bin tl teklif yapılmasına rağmen henüz taşı satmayı düşünmüyor. Taş toplayıcıların internet üzerinden edindiği bilgilere göre, fiyatların yüksek seviyede alıcı bulduğunu gösteriyor. Taşı herhangi bir takı malzemesi olarak kullanmak mümkün değil. Taş işlenmesi sırasında tıpkı çimentoda olduğu gibi dağıldığı biliniyor. Bulunan gök taşının olduğu gibi araştırma amacıyla kullanılacağı söyleniyor.

Fiyatların bu kadar yüksek olmasının bir diğer sebebi ise, Bingöl’de bulunan taşın en değerli gök taşlarından biri olarak gösterilmesi. Howardite isimli gök taşı içerisinde, 60 yakın element bulunduğu belirtiliyor.Gök taşının dağılgan yapısı dolayısıyla ticari anlamda işlemek mümkün değil.