Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

BIO Startup 2022 finalistleri girişimlerini yatırımcılarla buluşturdu

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği BIO Startup  2022 programını başarıyla tamamlayan finalist girişimciler, projelerini tanıtmak üzere çevrimiçi olarak 27 Eylül Salı günü gerçekleştirilen “BIO Startup Yatırımcı Buluşmaları” etkinliğinde teknoloji odaklı yatırım ve fon şirketleriyle bir araya geldi.

BIO Startup 2022 finalistleri girişimlerini yatırımcılarla buluşturdu

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation’ın üstlendiği BIO Startup  2022 programını başarıyla tamamlayan finalist girişimciler, projelerini tanıtmak üzere çevrimiçi olarak 27 Eylül Salı günü gerçekleştirilen “BIO Startup Yatırımcı Buluşmaları” etkinliğinde teknoloji odaklı yatırım ve fon şirketleriyle bir araya geldi.

Sağlık biyoteknolojisi alanında inovasyonun yeni taşıyıcıları olan girişimlerin büyümeleri için gerekli ağı kurabilmelerini amaçlayan etkinliğe, girişimlerin kapsamlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini dinlemek üzere 500 Startups, Collective Spark, DCP, Growth Circuit, LEAP Investment, Startup Wise Guys şirketlerinin temsilcileri katıldı.

AIFD ve ReDis Innovation iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program’a katılan 11 girişimci Demo Day etkinliğine kadar program kapsamında farklı konularda çok sayıda eğitim, mentörlük ve danışmanlık alma fırsatı yakalamıştı. Demo Day etkinliğinde jüri değerlendirmesiyle belirlenen 5 girişim ise programın devamında ilk defa bu yıl gerçekleştirilen iki özel etkinliğe katılma hakkı kazandı. Girişimciler  programın son aşaması olan  “BIO Startup Yatırımcı Buluşmaları” etkinliği kapsamında 27 Eylül Salı günü, ReDis Innovation Kurucu ve Yöneticisi Selin Arslanhan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çevrimiçi etkinlikle teknoloji odaklı yatırım ve fon şirketleriyle bir araya gelerek girişimlerini tanıttılar.

Gelecek vadeden biyoteknoloji girişimleri yatırımcılarla buluştu

BIO Startup 2022’nin en beğenilen girişimcileri arasında yer alan Alice and the White Rabbit Biotech, Getdehealth, Omica Research and Innovation, KuartisMED, “BIO Startup  Yatırımcı Buluşmaları” etkinliğinde yatırımcılar ve şirketlerle bir araya geldi. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinliğe, girişimlerin çalışmalarını ve geleceğe yönelik hedeflerini dinlemek üzere 500 Startups, Collective Spark, DCP, Growth Circuit, LEAP Investment, Startup Wise Guys gibi teknoloji odaklı girişimleri, yatırımlar ve mentörlüklerle destekleyen şirketlerin temsilcileri katıldı. BIO Startup 2022’yi başarıyla tamamlayan girişimciler çevrimiçi etkinlikte yaptıkları sunumlarla girişimlerini tanıtıp hedeflerini anlattıktan sonra yatırımcıların yönlendirdikleri soruları yanıtlayarak ilerleyen süreçte iletişimlerini devam ettirmek üzere bağlantılar kurdular.

Biyogirişimci ekosistemine AIFD’den değerli katkı

Biyoteknoloji alanında yenilikçi projelere imza atan girişimleri ve AIFD’nin girişimci ekosistemine bakış açısını ele alan AIFD Genel Sekreteri Dr. Ümit Dereli,

“AIFD olarak bizler toplumun sağlık düzeyini daha ileriye taşıyabilmek ve Türk ilaç sektörünün küresel rekabet gücünü artırmak için ilaç değer zincirinin en önemli halkası olan Ar-Ge ve inovasyona büyük önem atfediyoruz. Nitekim son iki küsür senedir hayatlarımızı ciddi olarak etkileyen küresel pandemi, ilaç ve biyoteknoloji alanındaki yenilikçi ürün ve tedavilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Ar-Ge ve inovasyon temelli ilaç ve biyoteknoloji sektörlerinde, başarı yoğun ve uzun yıllara yayılan yatırım gerektirmektedir. Biyoteknoloji ve ilaç gibi sektörlerde startup ekosisteminin başarısı da göreceli olarak daha meşakatlidir. İşte tam da bu doğrultuda, AIFD olarak yenilikçiliğin desteklenmesi yönündeki ana motivasyon ile hareket ederek, sağlık biyoteknolojisi alanında inovasyonun yeni taşıyıcıları olan startuplara destek olmak için BIO Startup Program’ın 6’ıncısını başarıyla gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı “BIO Startup Program”a bu sene iki ayrı yenilik getirdik. Bu sene ‘Biyogirişimcilik Kampı’ adını verdiğimiz teknik eğitim ve tecrübe paylaşımı seanslarımızda AIFD üyesi firmaların temsilcilerinin de katılımını sağladık, üyelerimizin ‘kurumsal şirket-startup iş birliği modelleri’, ‘pazar analizi ve ticarileşme’, ‘fikri haklar ve lisanslama’ gibi alanlarda tecrübe ve önerilerini girişimcilerimizle paylaştık.

Bir diğer yenilik ise gerçekleştirdiğimiz BIO Startup Yatırımcı Buluşmaları organizasyonumuz; amacımız sağlık biyoteknolojisi alanında inovasyonun yeni taşıyıcıları olan girişimcilerimizin projelerini farklı platformlarda aktarabilmeleri, projelerin geleceği için gerekli ağı sağlayabilmeleri. Bu vesileyle BIO Startup 2022 programımızın finalistlerini bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.