Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Bir dönemin yasadışı Netflix’i sayılan “Popcorn Time” kapandı!

Bir dönemin yasadışı Netflix'i sayılan "Popcorn Time" kapandı. Bir zamanlar korsan filmleri Netflix izlemek kadar kolay hale getiren popüler uygulama Popcorn Time kapandı.

 

Yasadışı film akışı hizmeti Popcorn Time kapandı

Bir zamanlar korsan filmleri Netflix izlemek kadar kolay hale getiren popüler uygulama Popcorn Time kapandı.

Bir dönemin filmlere en kolay ulaşmanın bir yolu olarak milyonlarca kullanıcının “yasadışı” olsa bile kullandığı Popcorn Time hizmetini durdurdu. Aslında orijinal geliştiricileri 2014’te piyasaya sürüldükten yalnızca birkaç gün sonra bu projeyi terk etmişti. Ancak proje açık kaynak olduğundan, diğer geliştiriciler kaldıkları yerden devam edebildiler ve o zamandan beri birkaç kez daha bir nevi öldürüldü ve yeniden canlandırıldı.

Yine de Popcorn Time’ın artık iyiye gidip gitmediği görülmeye devam ediyor olsa da, en son çöküşüne en büyük katkıyı uygulamaya olan ilginin azalmasının sebep olduğu verilerde net olarak görünüyor.

Zira Web sitesinde geliştiriciler, son yedi yıldaki “patlamış mısır zamanı anlamına gelen Popcorn Time” aramalarının bir grafiğini yayınladı. Google Trend verilerinde ise 2016’dan sonra keskin bir düşüşün olduğu ve ondan sonra toparlanamadığı görülüyor.

Bloomberg haberine göre ise, Popcorn Time’ın arkasındaki grup kapatıldığını bir e-postayla duyurdu. Grup elbette bu seferki uygulamayı kapatma kararlarının arkasında kolluk kuvvetlerinin bir faktör olup olmadığını söylemediler.

Yine de ilk geliştiricilerine dava açan Hollywood Stüdyolar’ı bu uygulamayı geliştirenlere tazminat davası açmış olsalar da, geliştiriciler, herhangi bir yasadışı film barındırmadıkları için paçayı kurtarabilmişlerdi. Zira uygulama yasadışı film barındırmaktan ziyada kullanıcıların ellerindeki filmleri paylaşmaları için bir yol sunuyordu.

Günün sonunda Netflix öncülüğünde giderek iyileşen ve artan Film Akışı Hizmetleri sayesinde bir anlamda bu hizmeti yasal örneklere terk etmiş oldular… Yine de hakkını vermek lazım, milyonlarca kişiye hizmet etti..