Sosyal Medya

iPhone

Bir Reddit kullanıcısı Stadia’nın iPhone’da çalışmasını sağladı

Bir Reddit kullanıcısı Stadia'nın iPhone'da çalışmasını sağladı. Bir web tarayıcısı uygulaması Apple Store'da bu işi yapacak...İşte detaylar.

Bir Reddit kullanıcısı Stadia’nın iPhone’da çalışmasını sağladı

Apple bu ayın başlarında Apple Arcade isimli iPhone ve iPad’de kendi oyun akışı hizmetlerinin çalışması için kapıyı aralamış olsa da; henüz bu cihazlarda diğer oyun hizmetleri Stadia, xCloud veya GeForce Now‘ı kullanamazsınız. En azından resmi olarak. 🙂

Stadia subreddit üyeleri, uzunca bir süredir Google’ın iPhone’daki oyun akış hizmeti için geçici çözümleri test ediyor. Bunların çoğu, insanların IPA dosyalarını yüklemesini istedi, ancak Zachary Knox (u / zmknox olarak da bilinir) muhtemelen şimdiye kadarki kullanımı en kolay yöntemi yarattı.

Doğrudan App Store’dan indirebileceğiniz Stadium adlı ücretsiz bir tarayıcı uygulaması yayınladılar.

Birkaç ayara girip tarayıcının kimliğini Google hesabınızla doğruladığınızda, uygulama her açtığınızda Stadia açılış sayfasını açar. Knox, uygulamanın reklamlarının veya izleme kodunun olmadığını yazdı.

/ U / GrayBayPlay adlı başka bir kullanıcı, tam ekran bir iOS tarayıcı uygulamasında harici bir denetleyici kullanmak için zemin hazırladı. Bu nedenle, Stadia oyunlarını iPhone’unuzda bir Xbox One oyun kumandası veya Sony’nin DualShock 4 ile oynayabilirsiniz.

Bazı sınırlı testlere dayanarak, Stadium yeterince iyi çalışıyor. Marvel’s Avengers’da çok oyunculu bir görev oynayanlar ve gözle görülür bir kontrol gecikmesi olmadan sorunsuz bir şekilde ilerlediklerini söylüyor…

Uygulamayı App Store’dan indirmek, diğer Stadia geçici çözümlerinin daha ilginç yönlerinden bazılarını atladığınız anlamına gelir. Elbette elinizi çabuk tutun zira Apple’ın bu uygulamayı Apple Store’dan atma şansı var.

Stadia ve XCloud iOS’a resmi olarak ne zaman gelecek?

Stadia ve xCloud’un iOS cihazlarına herhangi bir resmi kapasiteyle ulaşıp ulaşmayacağı veya ne zaman geleceği belli değil. Ancak Microsoft kendinden emin bir şekilde Apple’ın beceriksiz oyun akış kurallarının xCloud oyuncularına iPhone’da “kötü bir deneyim” vereceğini söylüyor. Bununla birlikte, şirket yakın zamanda iOS’ta uzaktan oynatma işlevinin beta testine başladı. Bu özellik, insanların Xbox One’larından (ve yakında Xbox Series X / S) iPhone’larında uzaktan oyun oynamalarına olanak tanıyacak.

Yine de Amazon, Apple’ın kuralları etrafında bir yol bulmuş görünüyor. Yaklaşan yayın hizmeti Luna, ilerici bir web uygulaması olarak iOS’ta çalışabilecek.

Bu arada, Apple’ın Safari tarayıcısı, geçen hafta Stadia denetleyicisi için beta olarak destek ekledi, ancak yalnızca tarayıcının macOS sürümü için.