Sosyal Medya

Otomobil

Bitci Racing Team AMS Türkiye Pist Şampiyonası İkinci Ayak Yarışlarından Lider Dönüyor!

Sıcak hava koşullarının damga vurduğu hafta sonunda Bitci Racing Team AMS elde ettiği 5 podyum derecesi ile şampiyonadaki yerini sağlamlaştırdı.

Bitci Racing Team AMS Türkiye Pist Şampiyonası İkinci Ayak Yarışlarından Lider Dönüyor!

 

Sıcak hava koşullarının damga vurduğu hafta sonunda Bitci Racing Team AMS elde ettiği 5 podyum derecesi ile şampiyonadaki yerini sağlamlaştırdı.

 

Geçtiğimiz iki sezonun Pilotlar ve Takımlar Şampiyonu Bitci Racing Team AMS üç başarılı pilotu ile AVİS Türkiye Pist Şampiyonası ikinci ayak yarışları için İzmir Pistindeydi.

 

Takım Maxi Grupta start aldığı şampiyonada, ilk ayak yarışlarında elde ettiği 5 podyum derecesi ile liderliğe yerleşmişti.

 

İzmir’deki ikinci ayak yarışları ise aşırı sıcak hava koşulları nedeni ile pilotlar arasındaki rekabet kadar yarış otomobillerinin dayanıklılığını da öne çıkardı. Yarışta 3 adet Audi TCR ile start alan Bitci Racing Team AMS, birçok sporcunun teknik sorun yaşadığı yarışlarda hatasız bir performans göstererek ve özellikle takım içindeki yüksek rekabet ile izleyenlerden tam not aldı.

 

İlk yarışta gerçekleştirdiği 1:05.958‘lik derecesi ile hafta sonunun en iyi zamanını yapan Barkın Pınar, her iki yarışta elde ettiği birinciliklerle en yakın rakibi ve takım arkadaşı Seda Kaçan ile arasındaki puan farkını 10’a çıkarttı ve Türkiye Şampiyonluğu hedefine doğru önemli bir adım daha atmış oldu.

 

Şampiyonanın tek kadın pilotu Seda Kaçan, ilk yarışta ikinci, ikinci yarışta üçüncü olarak iddiasını sürdürdü ve seyirciden büyük destek aldı.

 

Takıma bu sezon katılan Gökhan Kellecioğlu da ilk kez çıktığı İzmir Park Yarış Pistinde zamanlarını sürekli iyileştirdi ve ikinci yarışta elde ettiği ikincilikle hanesine değerli puanlar yazdırdı.

 

Türkiye Pist Şampiyonası

 

En İyi Takım Kupası yeniden Bitci Racing Team AMS’ye

 

Bu sonuçlarla elde ettiği 5 podyum derecesi Bitci Racing Team AMS’ye yeniden En İyi Takım kupasını da getirdi.

 

Türkiye Pist Şampiyonası

 

Takım direktörü İbrahim Okyay yarış sonunda görüşlerini

“Pist asfalt sıcaklığının bile 65 dereceyi geçtiği olağan dışı hava şartları altında yapılan yarışlarda, otomobillerimizin Audi Sport’un üst limit değerlerine yaklaşan 72 derece motor hava giriş sıcaklığı, 140 derece motor yağı sıcaklığı, 110 derece motor suyu sıcaklığı gibi zorlu koşullarda hiçbir sorun ve güç kaybı yaşamadan tüm yarışları tamamlaması ile, bana göre pilotlarımızın yanında Audi TCR otomobillerimiz ve bu otomobilleri yarışa hazırlayan Team AMS de yarışın gizli kahramanları oldu.’’ diyerek paylaştı.

 

Şampiyonanın sıradaki yarışları 26-27 Ağustos tarihlerinde yine İzmir Park’ta gerçekleşecek.

 

Bitci Teknoloji ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları arasında ise Sparco, Glasurit ve FikirMedya yer alıyor.