TeknoTalk

Bitcoin Almak için Evini İpotek Etmeye Başladılar, Bitcoin Ya Hep Ya Hiç Dedirtiyor

Bitcoin Almak için Evini İpotek Etmeye Başladılar. Sonunda büyük bir Finansal Kriz Olabilir mi?

Bitcoin Almak için Evini İpotek Etmeye Başladılar, Bitcoin Ya Hep Ya Hiç Dedirtiyor.

Bitcoin’in sürekli artan değeri risk almak isteyen özellikle Amerikalıları yeni bir kaynağa yönlendirdi. Avlerini ipotek altına aldırıp yüksek miktarda kar elde etmek isteyenler var. Bu durum aklımıza Amerikan Finans Sektörünün yaşadığı en önemli krizlerden birini “Mortgage Krizini” hatırlatıyor.

Bitcoin bu yılın sonunda 10 Bin dolar olabilir derken, bir anda neredeyse 20 bin dolar seviyelerine dayandı. 2000 dolarlık ani düşüşlerin bile olduğu oynak kripto para dünyasında risk, bana göre tavan yapmış durumda. Herşeye rağmen bu göz alıcı yükselişten faydalanmak isteyen halk çareyi nesi var nesi yok ipotek altına aldırıp elde ettikleri sermayeyi Bitcoin’e yatırmakta buldu.

Elbette çöpe atacak paranız yoksa Winklevoss ikizleri gibi (şimdiden Bitcoin Milyarderleri arasına girdiler) bir çok analist size aynı şeyi söyleyecektir.

“Aşırı değişken para birimlerinden uzak durun”.

Ayrıca Bitcoin cüzdanlarından paraların hackerlar tarafından kolayca çalınabildiğine de şahit olduk.

Menkul Kıymet Düzenleyicisi Joseph Borg‘un haberine göre;

Tüm bu “Bitcoin Gerçeklerine” rağmen bu uyarılara kulak asmayanlar var. Bitcoin almak için Evini ipotek altına almaya başlayanlar, bununla da yetinmiyor, Kredi Kart Limitlerini ve Hisse Senetlerini bozdurup Bitcoin almak ve bu işin kaymağını yemek istiyorlar.

Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Derneği başkanı olarak, bu konuda bir iki şey biliyor. Borg, Bitcoin Çılgınlığına Atıfta bulunarak, Bitcoin Şu anda “Mania” Aşamasında. Borg’a göre, Cboe tarafından ABD’nin ilk Bitcoin vadeli işlem mübadelesinin piyasaya sürülmesi onu finansal ana akımın içine sürüklüyor olsa da, bunun da bu mesafe olacağı anlamına gelmiyor.

Düzenleyici kuruluşların, teknolojinin bu yeniliğine ayak uydurmak için mücadele ettiğini ancak hala bu para biriminin düzenlenemediğini sözlerine ekledi.

Bitcoin’in Geleceği hala belirsizliğini koruyor. Arkasındaki BlockChain Teknolojisinin bir açığı bulunur mu? Henüz Bilmiyoruz. Özellikle büyük devletler bu gidişata bir dur demek zorunda kalabilir. Zira Amerika için “Mania” Aşamasındaki Bitcoin Çılgınlığı, Eğer Para Biriminin ani düşüşü sonrası Bankaların elinde kalacak çok sayıda Ev ve Tahsil edilemeyen Kredi Kartı Borçları bırakabilir. Sonrasını siz düşünün.

Bitcoin Almak için Evini İpotek Etmeye Başladılar.

Engadget

Exit mobile version