Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji de kullanılıyor

Bitpanda MENA ve Türkiye Yönetici Direktörü Elbruz Yılmaz; Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji de kullanılıyor.

Bitpanda MENA ve Türkiye Yönetici Direktörü Elbruz Yılmaz;

Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji de kullanılıyor

Bitcoin’in enerji tüketimi bu para biriminin en önemli sorunları arasında yer aldığını belirten Bitpanda MENA ve Türkiye Yönetici Direktörü Elbruz Yılmaz, konu ile ilgili değerlendirmesinde,  Bitcoin madenciliğinde enerji verimliliği ve inovasyon çalışmaları kapsamında yenilenebilir enerji payının artış kaydettiğine işaret etti.

Yılmaz, Bitcoin üretiminde artan yenilebilir enerji kullanımı hakkında şöyle konuştu:

Bitcoin ve arkasında yatan teknolojiyi ele aldığımızda, Bitcoin’in doğuşundan bu yana birçok değişikliğe uğradığını görebiliriz. Son birkaç yılda Bitcoin ağı üzerinde birkaç iyileştirme gerçekleşmiş olup, tüm bu inovasyonlar sistemin önemli ölçüde gelişmesini sağlamıştır.

Aynı durum Ethereum için de geçerlidir. Bu özgün çözümler değişmez veya nihai değildir. Sektörün büyümesi ve daha fazla katılımcı toplamasıyla, daha fazla inovasyon ve geliştirme ortaya çıkacaktır. Burada enerjinin kaynağı da önemlidir.

Bitcoin madenciliği için kullanılan enerjiyi tümden “pahalı ve temiz olmayan enerji ” olarak değerlendirmek doğru olmaz. Örneğin, Bitcoin üretiminde gece oluşan enerji fazlası veya yenilenebilir kaynaklardan üretilen temiz enerji de kullanılmaktadır.”