Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin ve Ether yükselişte, günün en iyi performans gösterini MAV

Bybit Global tarafından hazırlanan günlük bültende günün gelişmelerine yer veriliyor.SPX endeksi %0,57 düşerken, bu durum muhtemelen yatırımcıların 2023'teki güçlü kazançların ardından yükselen dolar ve Hazine getirilerinin ortasında kar elde etmesinden kaynaklanıyor. Daha geniş kripto para piyasası, son 24 saatte Bitcoin ve Ether'in sırasıyla %3,34 ve %1,16 artmasıyla yükselişte.

Bitcoin ve Ether yükselişte, günün en iyi performans gösterini MAV

 

Bybit Global tarafından hazırlanan günlük bültende günün gelişmelerine yer veriliyor.

SPX endeksi %0,57 düşerken, bu durum muhtemelen yatırımcıların 2023’teki güçlü kazançların ardından yükselen dolar ve Hazine getirilerinin ortasında kar elde etmesinden kaynaklanıyor. Daha geniş kripto para piyasası, son 24 saatte Bitcoin ve Ether’in sırasıyla %3,34 ve %1,16 artmasıyla yükselişte.

Bugünün en iyi performans gösteren oyuncusu, Maverick Protocol’ün gelişmiş bir AMM olan Maverick AMM v2’yi piyasaya sürmesi ve DeFi alanındaki girişimlerini genişletmesinin ardından %20,3 artış gösteren MAV oldu.

Mart 2023’te piyasaya sürülen Maverick Protocol (MAV), likidite sağlayıcıları için uyarlanabilir sermaye yönetimine olanak tanıyan Dinamik Dağıtım AMM’si aracılığıyla likidite ve sermaye verimliliğini artıran bir DeFi platformudur. Maverick Protocol, 2023 yılında Ethereum üzerinde yenilikçi AMM’sini piyasaya sürerek önemli işlem hacmi ve DEX sıralamaları elde etti. Maverick Protocol, 2024 yılında Maverick AMM v2 ve yeni bir vote-escrow modelinin yanı sıra Katman 2 ekosistemlerine ve topluluk odaklı girişimlere açılarak DeFi alanındaki büyümesini ve yenilikçiliğini sürdürmeyi planlıyor.

Cosmos üzerine inşa edilmiş bir katman-1 blok zinciri olan Dymension, Solana, Ethereum ve Cosmos gibi zincirlerde bir milyondan fazla kripto kullanıcısı ve NFT sahibi için bir DYM token airdrop’u gerçekleştiriyor. Blok zincirleri arası iletişim protokolünü kullanarak rollup’ları standartlaştıran ağ, RollApp yaratıcılarının sanal makineleri ve token’ları seçmesine ve verileri harici zincirlere yayınlamasına olanak tanıyor. “Genesis rolldrop”, 21 Ocak 2024 tarihine kadar uygun katılımcılara 70 milyon DYM token (toplam arzın %7’si) sunuyor. Uygun kullanıcılar arasında Celestia’da TIA tokenlerini stake edenler, çeşitli Ethereum katman-2 ağlarının kullanıcıları, Cosmos Hub ve Stride kullanıcıları, 500.000’den fazla Solana kullanıcısı ve belirli NFT koleksiyonlarının sahipleri yer alıyor. Ayrıca Dymension, airdrop sonrası diğer ağlardan fon köprüleyen kullanıcılara 2,5 milyon DYM tahsis etmeyi planlamaktadır. Bu girişim, kripto topluluğunda artan token airdrop trendinin bir parçasıdır.