Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin’de 31.000$ seviyesi aşıldı

“Lider kripto para birimi Bitcoin’deki olumlu ayrışma sürüyor. Orta Doğu’da yüksek tansiyonun devam etmesine rağmen Bitcoin 100 gün sonra ilk kez 31.000$’ı gördü.

Bitcoin’de 31.000$ seviyesi aşıldı

 

“Lider kripto para birimi Bitcoin’deki olumlu ayrışma sürüyor. Orta Doğu’da yüksek tansiyonun devam etmesine rağmen Bitcoin 100 gün sonra ilk kez 31.000$’ı gördü. 13 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşan Bitcoin, sabah saatlerinde %3 artışla seyrederek bu haftaya da yükselişle başladı. Ortadoğu’daki gerilim başladığından bu yana yükselişi %10’u aşan Bitcoin, bir jeopolitik gerginliğin ardından da yükselme kabiliyetini tekrar göstermiş oldu.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak haftanın ilk iş gününde kripto paralardaki gelişmeleri değerlendirdi.

 

Hafta sonunu da %1 yükselişle kapatan Bitcoin’in toplam yükselişi, Cuma gününden bu yana %4’e ulaştı. Dünya genelinde altın ve petrol hariç tüm varlık sınıflarında genel bir gerileme görülürken, S&P 500, Nasdaq ve BIST gibi önemli borsalar ciddi değer kaybederken Bitcoin’in %10’a varan yükselişe ulaşması bu aşamada Bitcoin’e yeni bir hikâye yaratma fırsatı da veriyor. Riskli yatırım aracı algısından güvenli liman algısına geçişin bir başka başarılı örneğini sergileyen Bitcoin, şu sıralar 30.700$’dan alıcı buluyor. Ethereum ise 1.700$ sınırına yaklaştı. Pozitif havanın şimdilik devam ettiği kripto para piyasasında yine de dikkatli olmakta ve son üç ayın en yüksek seviyesi olan 31.000$ direncinde doğru pozisyonlanmakta fayda var. Yaz aylarından bu yana Bitcoin’in en çok konuşulduğu konu olan ETF’lerin onaylanacağına yönelik umut ve beklentiler, yükselişi destekleyen önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

 

Bitcoin’de 30.000$ bölgesi gerek psikolojik gerek teknik anlamda önemli bir seviye. Bu bölgenin destek noktası olarak korunması altcoinlerde ciddi bir hareketlilik başlatabilir. Bitcoin dominasyonundan kaynaklı olarak Bitcoin, son iki haftada %10’u aşan bir yükseliş performansı gösterirken altcoinlerde bu ralliyi tam anlamıyla göremedik. Eğer 30.000$ bölgesinin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirilebilirse birçok altcoin de yükselişe eşlik etmeye başlayabilir ve yeni fırsatlar yaratabilir. Nitekim geçtiğimiz hafta RIF, BLZ, FLOKI, BSV ve LINK %40 ila %60 arasında bir getiri sağlayarak haftanın en çok kazandıran altcoinleri olmayı başardılar. Bu hafta da ivmenin devam etmesi muhtemel ancak Bitcoin aşırı alım bölgesinde gözükürken ve RSI 77 iken de bir miktar dikkatli hareket etmekte de fayda var.

 

Global tarafta Fed başkanı Powell ve başkan yardımcılarının yumuşak tonda mesajları devam ederken bu sinyaller de kripto para piyasasında kısa vadede destekleyici bir etkiye sahip. Nitekim bu hafta çarşamba günü de Başkan Powell’in konuşması olacak ve geleceğe yönelik politika adımlarının karışık sinyaller vermesi ile güvercin tonda mesajların gelmesi olası duruyor. Yurt içinde ise perşembe günü TCMB’nin faiz kararı içerde dikkatle takip edilecek en önemli veri olacak.