Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bitcoin’lerin Yüzde 20’si Sadece 448 Kişinin Elinde!

Bitcoin piyasasına yön veren "Balina" ların sayısı kaç? Bitcoin'in yüzde 20'si bu kişilerin elinde. Bitcoin alırken bu ne kadar önemli?

Chainalysis kıdemli ekonomisti Grauer, tüm Bitcoin’lerin yüzde 20’sinin 448 kişinin elinde bulunduğunu söyledi

Kripto para denildiğinde akla ilk gelen Bitcoin’in fiyatları yükselişe geçti. Geçtiğimiz gün 8000 dolara ulaşan dünyanın en çok işlem gören kripto parası hakkında önemli bir detay ortaya çıktı. Aslında spekülasyona ne derece açık olabileceğini gösteren bir detay…

Chainalysis Inc. tarafından yapılan yeni araştırmaya göre Ethereum blockchainine gücünü veren kripto para Ether’lerin tamamının üçte biri sadece 376 kişinin elinde bulunuyor. Chainalysis kıdemli ekonomisti Kim Grauer, varlıklarını Borsalarda değil, dijital cüzdanlarda tutan bireyler olarak tanımladıkları büyük pay sahiplerinin kripto para piyasasında “balina” olarak bilindiğini belirtti.

Bitcoin'lerin Yüzde 20'si Sadece 448 Kişinin Elinde

Grauer, tüm Bitcoin’lerin yüzde 20’sine 448 kişinin sahip olduğunu söyledi.

Chainalysis, Ether balinalarının fiyat üzerindeki etkisine dair incelemesinde büyük pay sahiplerinin kripto paralarının sık hareket ettirmedikleri bulgusuna ulaştıklarını belirtiyor. Grauer, “Balinaların çoğunluğu trader değil. Çoğunlukla sadece portföy sahibi.” dedi.

Ayrıca Chainalysis’in ulaştığı sonuçlara göre bir balina Ether’i cüzdandan bir borsaya aktardığı zaman piyasa volatilitesi üzerinde küçük ancak istatistiksel olarak anlamlı bir etki yaratıyor.

Bitcoin alırken bu nedenle iyi düşünmekte fayda var.

Bitcoin’lerin Yüzde 20’si Sadece 448 Kişinin Elinde