Sosyal Medya

Kripto Para

BitMEX, Bitcoin marjinli ters sürekli swapı XBTETH’i başlatıyor!

BitMEX tarafından geliştirilen yeni sözleşme, traderlar’ın Bitcoin ve Etherum arasındaki piyasa değeri yarışında pozisyon almalarına olanak sağlıyor. Bitcoin sahibi traderlar, XBETH ile yatırımlarını çeşitlendirirken, staking opsiyonlarıyla da pasif gelir elde edebilir.

BitMEX, dünyanın ilk Bitcoin marjinli ters sürekli swapı olan XBTETH’i başlatıyor!

Global kripto para borsası BitMEX tarafından geliştirilen yeni sözleşme, traderlar’ın Bitcoin ve Etherum arasındaki piyasa değeri yarışında pozisyon almalarına olanak sağlıyor. Bitcoin sahibi traderlar, XBETH ile yatırımlarını çeşitlendirirken, staking opsiyonlarıyla da pasif gelir elde edebilir.

Dünyanın önde gelen kripto vadeli işlemler borsası BitMEXdünyanın ilk bitcoin marjinli ters sürekli swapı olan XBTETH’i piyasaya sürdü. BitMEX traderlar’ı, artık Bitcoin (XBT) ve Ethereum (ETH) arasındaki oran üzerinden pozisyon alabiliyor.

Sözleşme Bitcoin üzerinden marjla işlem görürken 100 kata kadar kaldıraç imkânı sunuyor. BitMEX, yenilikçi yaklaşımına dayanarak ortaya koyulan en son sözleşme, şirketin profesyonel traderlar için yeni kripto türev ürünlerini sunma çabasının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

XBTETH, iki dominant kripto birimi arasındaki dinamiklerden kâr elde etmek isteyen traderlar için uygun yapısıyla öne çıkıyor. Bu sayede, traderlar XBT/ETH çiftindeki dalgalanmaları öngörebilir; long veya short pozisyonlar alabilir. Bu doğrultuda, Bitcoin sahipleri XBTETH sözleşmesini hedge olarak kullanabilir. Aynı zamanda, Etherum staking getirisi elde ederek stratejik portföy yönetimi ve pasif gelir için de yeni olanaklar da açılabilir.

 

Traderlar XBT/ETH oranı üzerinden pozisyon açabiliyor

 

XBTETH sözleşmesinin Bitcoin marjinli olması sebebiyle traderlar pozisyonlarını XBT/ETH oranı üzerinden açabiliyor. Her sözleşmenin 0,01 ETH değeri bulunurken, Bitcoin üzerinden işlem görüyor. Bununla birlikte, BitMEX’teki diğer kripto türev sözleşmeleri gibi XBTETH 100 kata kadar kaldıraç imkânı sunuyor, traderlar’ın risk iştahlarına uygun biçimde pozisyon almalarına olanak tanıyor. Diğer bir yandan, nispeten düşük volatiliteye sahip olan en son sözleşme, traderlar adına daha yüksek kaldıraç kullanma fırsatıyla birlikte, orta ve uzun vadeli pozisyonlarını korumak için de ideal bir senaryo sunuyor.

 

Türev kullanan traderlar’a ideal bir ortam yaratıyoruz

 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BitMEX CEO’su ve Grup CFO’su Stephan Lutz,

 Trader odaklı bir platform olarak, sürekli swap ürünlerimiz aracılığıyla türevleri kullanan traderlar’ın vade tarihi kısıtlamalarından etkilenmedikleri ideal bir ortam yaratıyoruz. XBTETH sürekli swap, traderlarımızın yenilikçi trading yaklaşımlarını tam anlamıyla kullanmaları ve keşfetmeleri için optimal bir fırsat sunuyor. Hem yeni sosyal trading platformumuz Guilds hem de üyelere yüzde 45’e kadar daha yüksek komisyon fırsatı sunan Affiliate Programı ciddi derecede olumlu tepki alıyor.” diye konuştu. 

Ayrıca, böylesi geri dönüşlerin BitMEX’in ürünler ve özellikler geliştirmedeki ilerlemesini de tasdiklediğini belirten Lutz, bu durumun traderlar’ın daha büyük başarılar elde etmelerini sağlayan çağdaş araçlar geliştirme noktasında motivasyonlarını artırdığını ifade etti.

 

BitMEX, piyasadaki ihtiyaçlara yönelik alternatifler oluşturuyor

 

Kripto piyasasındaki değişen talebe uyum sağlayan BitMEX, son olarak tüm BitMEX ortaklarına; topluluklarını, bağlantılarını ve nüfuzlarını kullanarak yüzde 45’e varan komisyon ile BMEX Token kazanabilecekleri Affiliate Programı’nı güncelledi.  BitMEX’in, profesyonel traderlar için özel olarak tasarlanan ve çeşitli kripto ürünler ile hizmetler sunma odaklı sürekli çabasının bir parçası olarak, bu lansmanın yeni trading stratejilerini ortaya çıkarması ve BitMEX’in genel esnekliğini artırması bekleniyor.