Sosyal Medya

Android

BlackBerry Uygun Fiyatlı Android Telefona Odaklandı!

Gelişen ve hızla büyüyen akıllı telefon pazarına ilgisiz kalmak istemeyen BlackBerry bir sonraki ve bu yıl içerisinde çıkaracağı cihazı da Android’e çeviriyor.

BlackBerry CEO’su John Chen’in Abu Dhabi’li The National’a verdiği demeçte şirketin fiziksel klavyeli ve dokunmatik ekrana sahip orta segmentte hitap edecek 2 telefon üzerinde çalıştığını söyledi.

Ancak tam burada Bunun kimin umurunda? yada daha nazik bir ifade ile 2016 yılından sonra hala Blackberry almak isteyecek misiniz?

 

&NCS_modified=20160407181139&MaxW=640&imageVersion=default&AR-160409264

Şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Priv son çeyrekte 600.000 adet satabildi. Samsung’un Galaxy S7’si sadece Şubat ayında 10 Milyon’un üzerinde sevke hazırlandığını biliyoruz.

Chen Priv’in 700$ olan fiyatının oldukça pahalı olduğunun farkında olsa gerek. Zaten son dönemde 700$’lık olan bu rakam 649$ düşmüştü.

Ceo Chen sayısız müşterilerinin kendilerinden 400$ civarından telefon beklediğini söylüyor.

Kötü giden BlackBerry OS’tan sonra Android’e geçiş ve orta segmenti hedefleyen bu yeni strateji iyi bir plan gibi görünüyor ancak BlackBerry hala telefon işinde kalabilmek istiyorsa bir sonraki cihazlarında fiyat fayda endeksine göre müşterilerini tatmin edecek bir şeyler yapması gerekir.

Android telefonlar geçtiğimiz yıl oldukça iyi bir yol aldı ve 4G kapasiteye uygun metal gövdeli, uzun ömürlü pili olan ve iyi bir kameraya sahip üstelik 150$ gibi fiyata sahip olmak hiç te zor değil.

BlackBerry müşterilerini geri kazanmak için bundan çok daha iyisini yapması lazım.Bu noktadan bakarsak 2016 yılı BlackBerry için tamam mı? devam mı? yılı olabilir.

BlackBerry switches focus back on mid-range smartphone market on The National