Sosyal Medya

Donanım

Bloomberg: Yeni Nintendo Switch 4K ve 7 inç OLED ekranla gelebilir!

2020'de satış rekorları kıran Nintendo Switch için sırada ne var? Bloomberg'e göre bu sorunun yanıtında, daha büyük OLED ekrana sahip bir model var.

Bloomberg: Bir sonraki Nintendo Switch 4K ve 7 inç OLED ekranla gelebilir!

Belki de adı Switch Pro olacak, adı ne olursa olsun 4K çıkış desteği ve 7 inç’lik OLED ekran desteği bu yıl piyasaya sürülmeye hazır görünüyor.

2020’de satış rekorları kıran Nintendo Switch için sırada ne var? Bloomberg’e göre bu sorunun yanıtında, daha büyük OLED ekrana sahip bir model var. Bloomberg kaynaklarına göre Samsung Display’in Haziran ayında yeni bir cihaz için 7 inç, 720p OLED Dokunmatik ekran üretmeye başlayacağını bildirdi.

Kaynaklar ayrıca, mevcut NVIDIA Tegra ile güçlendirilmiş birimlerde, 1080p çözünürlük yükseltmesi için herhangi bir donanım özelliklerinden bahsetmiş olmasa bile, bu yeni modelin 4K çözünürlüklü grafikler üretebileceğinden bahsediliyor.

Orjinal Switch tasarımında 6.3 inçlik LCD ekran, Switch Lite tasarımında ise 5.5 inçlik LCD ekranlar kullanılmıştı. Daha büyük bir OLED ekran ile enerji verimliliğini artıracak pil dostu değişikliklerin yer aldığı bir yükseltme beklenebilir.

Bu söylentiler bile insanları mevcut modelleri satın almak yerine beklemeye teşvik edebilir ancak 2020 satış rakamları bu durumun şirket için bir sorun teşkil etmeyeceğini gösteriyor. Görünen o ki 4K’ya hazır bir yeni model geliyor.