Sosyal Medya

Genel

BMW Golf Cup 2023 Elemeleri’nde Güney Afrika Yolcuları Belli Oldu

Dünyanın en yüksek sporcu katılımına sahip golf turnuvası BMW Golf Cup 2023'ün Türkiye elemelerinde kazananlar belli oldu.

BMW Golf Cup 2023 Elemeleri’nde Güney Afrika Yolcuları Belli Oldu

 

Dünyanın en yüksek sporcu katılımına sahip golf turnuvası BMW Golf Cup 2023’ün Türkiye elemelerinde kazananlar belli oldu. BMW’nin Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv’in ev sahipliğinde TGF Silivri Golf Sahası’nda 21-24 Eylül tarihlerinde yapılan elemeler, üst düzey bir rekabete sahne oldu. İstanbul Golf Kulübü’nün Sportif Direktörlüğü’nde düzenlenen turnuvada Erkekler A kategori birincisi Osman Emre Aytekin, Erkekler B kategori birincisi Can Özede ve Kadınlar kategorisinde Pervin Topbaş; Mart 2024’te Güney Afrika’da gerçekleştirilecek BMW Golf Cup Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. 

 

2006 yılından bu yana Borusan Otomotiv’in ev sahipliğinde ve İstanbul Golf Kulübü’nün sportif direktörlüğünde düzenlenen BMW Golf Cup Türkiye Elemeleri’nin ödül töreninde konuşan BMW, MINI ve BMW Motorrad Genel Müdür Yardımcısı Can Mete Paker, “Dünya genelinde 50 farklı ülkede, bine yakın yerel turnuvada yaklaşık 100 bin amatör golfçünün katıldığı BMW Golf Cup 2023’ün Türkiye elemelerini bir kez daha düzenlemiş olmanın mutluluğu içindeyiz. BMW Golf Cup Türkiye elemeleri golf severlere mücadele ve heyecan dolu dört gün yaşattı. Mart 2024’te Güney Afrika’da düzenlenecek finallerde ülkemizi temsil edecek sporcularımızı tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

En Yeni ve Güncel BMW Modelleri Turnuva Boyunca Sergilendi

İş dünyası ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin de katıldığı BMW Golf Cup 2023 Türkiye Elemeleri’nde davetliler, BMW’nin en yeni ve güncel modellerini yakından inceleme fırsatı buldu. Sergilenen modeller arasında Yeni BMW i4, Yeni BMW 420i Gran Coupé, BMW X3, BMW 4 Serisi Cabrio ve BMW 5 Serisi de yer alırken katılımcılar, BMW’nin elektrikli modelleri içerisindeki en uzun menzile sahip otomobili Yeni BMW iX xDrive50’yi de test etme fırsatı buldular.

BMW Golf Cup Hakkında 

50 farklı ülkeden 100 bin katılımcıyı ve bine yakın yerel turnuvayı içeren BMW Golf Cup, dünyanın en büyük amatör golf turnuvası serisidir. Bu organizasyon, golf sporu topluluğu yaratmayı başaran bir turnuva olmanın ötesinde dünyanın en iyi amatör golf oyuncularını da bir araya getirmeye devam etmektedir. BMW, Golf Cup macerasına BMW Invitation Tournament olarak başlamış ve bu turnuvayı 1992 yılında BMW Golf Cup’a entegre etmiştir. BMW Invitation Tournament ilk başta sadece Almanya’dan gerçekleşen katılımla sınırlı kalmışken bugün BMW Golf Cup dünyanın en büyük amatör golf turnuvası olmayı başarmıştır. Turnuva; Erkekler A, Erkekler B ve Kadınlar olmak üzere toplam 3 kategoride gerçekleşmektedir. Yerel olarak yapılan turnuvaların kategori birincileri uluslararası finallere katılma şansı elde etmektedirler. Bugüne kadar Portekiz, Tayland, Arjantin, Avustralya, Singapur, Güney Afrika, Dubai ve Meksika’nın ev sahipliği yaptığı BMW Golf Cup’ın sıradaki Dünya Finali, 2024 Mart’ta Güney Afrika’da gerçekleştirilecek.