Sosyal Medya

Otomobil

BMW Türkiye, M’in 50. Yılını Cem Bölükbaşı ile Kutluyor

Borusan Otomotiv'in Türkiye temsilcisi olduğu BMW’nin M markasının 50. yıl filmi için milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, direksiyon başına geçti. Markanın 50. yılına özel olarak hazırlanan manifesto filminde Bölükbaşı, İstanbul Park’ta BMW M5 CS’i kullandı.

BMW Türkiye, M’in 50. Yılını Cem Bölükbaşı ile Kutluyor

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu BMW’nin M markasının 50. yıl filmi için milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı, direksiyon başına geçti. Markanın 50. yılına özel olarak hazırlanan manifesto filminde Bölükbaşı, İstanbul Park’ta BMW M5 CS’i kullandı.

BMW’nin performans otomobilleri için 1972’de kurduğu M markası 50. yıl dönümünü kutluyor. Başarılarla dolu 50 yılın ardından BMW M, tamamen elektrikli M otomobillerinin de dahil olduğu yeni bir döneme hazırlanıyor. Bu doğrultuda BMW M’in geleceğinde performansa ve elektromobiliteye getireceği yenilikçi yorumun belirleyici olması öngörülüyor.

50. Yıla Özel 50 Saniye

Kurulduğu günden bu yana BMW model skalasında yer alan otomobillere benzersiz dokunuşlar yapan marka, 50. yıl dönümü için milli yarış pilotu Cem Bölükbaşı ile çekimleri İstanbul Park’ta gerçekleştirilen manifesto filmini yayınladı. Bölükbaşı’nın güncel durumda M markasının en hızlı otomobili olarak bilinen BMW M5 CS ile İstanbul Park pistinde çekilen ve M’in sportif ruhunu yansıttığı film, BMW Türkiye’nin Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube ve Tiktok sayfalarında paylaşıldı. Manifesto filmi kısa sürede sosyal medyada beğeni topladı.

Filmde BMW M’in sportif ruhu ve yarışçı karakteri sürüş tutkusu üzerinden anlatılıyor. Otomobilin güçlü performansının öne çıktığı film, asıl yarışın geçmişle değil, gelecekle olduğunu anlatırken Bölükbaşı’nın kariyeriyle de paralellik kuruyor. BMW M’in güçlü marka mirasına gönderme yapan Cem Bölükbaşı, 50 saniyenin arkasındaki 50 yılı vurguluyor.

BMW M5 CS Hakkında:

Bugüne kadar üretilen en güçlü M otomobili olma özelliğine sahip Yeni BMW M5 CS’in V8 silindirli, turbo beslemeli, 4.4 litrelik motoru 635 beygir güç ve 750 Nm tork üretiyor. Bu detaylar ışığında BMW M5 CS, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede tamamlıyor. Standart M5 modeline göre karbon fiber detayları ve farklı aerodinamik gövde parçalarıyla ayrışan BMW M5 CS, M xDrive özelliği sayesinde gücü dört tekerleğe ya da sadece arka tekerleklere iletebiliyor. Yüksek performanslı spor sedan, bronz detaylara sahip çeşitli tasarım özellikleri ile potansiyelini görsel olarak da vurguluyor. Maksimum çekiş ve sürüş dinamikleri göz önüne alınarak tasarlanan BMW M5, M xDrive donanımına ek olarak uzun mesafelerde sportif sürüş konforu sunmak için tüm gereksinimleri karşılayan bir süspansiyona da sahip.