Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

BMW ve Decathlon, Sürdürülebilirlik Hedefleri için HP’ye Güveniyor!

BMW ve Decathlon gibi sektör liderleri sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek için HP malzemeleri ve çözümlerini kullanıyor.

BMW ve Decathlon, Sürdürülebilirlik Hedefleri için HP’ye Güveniyor!

 

BMW ve Decathlon gibi sektör liderleri sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek için HP malzemeleri ve çözümlerini kullanıyor.

Formnext 2023’te polimer ve metal 3B baskı alanındaki gelişmelerin altını çizen HP’nin BMW, Decathlon ve benzer markalarla kurulan işbirliği daha sürdürülebilir ve daha ölçekli üretim yapılmasını sağlayacak. HP, iş ortakları ve müşterileri için 3D baskı ve daha sürdürülebilir üretimin ölçeklenmesini ve kullanılmasını hızlandırıyor. Formnext’te yeni polimer çözümlerini, genişletilmiş otomasyon ve yazılım yeteneklerini tanıtan HP’nin Metal Jet ivmesi de yeni iş ortakları ve malzemelerle devam ediyor.

HP, dünyanın en büyük katmanlı üretim etkinliği olan Formnext’te polimerler ve metallerde 3B baskının kullanılmasından ölçeklendirilmesine kadar olan yolculuğu hızlandırmak için geliştirdiği yenilikler, malzemeler ve araçlar ve genişletilmiş yazılım yetenekleri ile sürdürülebilir üretime olan güçlü bağlılığını sergiledi.

HP Kişiselleştirme ve 3B Baskı Başkanı ve Kuluçka Baş Sorumlusu Savi Baveja, “HP, yeni inovasyonlar ve genişletilmiş yetenekler ile hem ortaklarımızın hem de müşterilerimizin daha sürdürülebilir üretim için fırsatlar geliştirmelerine ve büyütmelerine yardımcı olmak için durmak bilmeyen bir çabayla 3B baskının sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Sektörleri daha yeşil, daha çevik bir gelecek yaratmaları için desteklemekten gurur duyuyoruz. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız vizyonumuzun merkezinde yer alıyor” dedi.

Sürdürülebilir üretim taahhüdü

HP’nin sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığı, bu yıl Formnext’te sergilenen üç bacaklı bir yaklaşımla vurgulanıyor: karbon ayak izini azaltmak, döngüselliği sağlamak ve daha etkili sonuçlar için bilgi paylaşmak.

HP 3D Polimerler Küresel Başkanı François Minec, “HP’nin 3B baskı çözümlerinde, yeteneklerinde ve malzemelerinde daha sürdürülebilir üretimin geliştirilmesine yardımcı olan üç temel odak alanımız var” diyerek şöyle devam etti: “Markaların net sıfır atığı azaltmasına ve karbon ayak izini en aza indirmesine yardımcı olmak için yüksek yeniden kullanılabilirliğe sahip malzemelerden, geri alma programları ve karbon ayak izini hesaplamak için yeni araçlar sunmaya kadar, müşterilerimizin gezegenimize ve insanlarımıza yardımcı olacak seçimler yapmasına yardımcı olmak istiyoruz.”

HP’nin, çeşitli HP 3B baskı çözümlerini kullanarak sürdürülebilir tasarım, malzeme, üretim ve uygulama otomasyonunu geliştirmeyi amaçlayan otomotiv devi BMW Group ile uzun süredir devam eden işbirliği, dikkate değer bir örnek. BMW Group Katmanlı Üretim Başkanı Jens Ertel, ortak vizyonu şöyle vurguluyor: “Üretim sürecimizin her parçasını değerlendiriyor, CO2 ayak izimizi en aza indirmek için operasyonlarımızı sürekli iyileştiriyoruz. HP, ek maliyetler olmadan CO2 azaltılmış malzemeler sunarak çevresel sorumluluğa öncelik veriyor ve bunların benimsenmesini kolaylaştırıyor.”

BMW Group’ta HP Multi Jet Fusion teknolojisinin kullanılması daha hızlı geliştirme, daha kısa teslim süreleri ve esnek, uygun maliyetli bir üretim yaklaşımı sağladı. BMW Group, maliyetleri azaltırken sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaya yardımcı olmak için HP Jet Fusion 3D Otomasyon Aksesuarını kullanıyor. Çözüm, boşta kalma süresini en aza indirmek, katmanlı üretimle ilişkili işçilik maliyetlerini azaltmak ve seri üretimde yeni fırsatlar açmak için tasarlandı. Ertel, “Çalışma modelimizde HP’nin Otomasyon Aksesuarı, aynı yazıcıyla çıktıyı iki katına çıkarmamıza olanak tanıyor ve bu da kısa teslim sürelerine sahip projelerde yardımcı oluyor. 3B baskıdaki maliyet tasarrufları ve yeni iş vakalarıyla birlikte, benimseme hızlanacak ve 3B baskılı parçalara olan talep artacaktır” dedi.