Sosyal Medya

Otomobil

Bosch Jet İTİCİLERİ, Kayan Motorsikleti Düzeltebilir

Bosch Jet İTİCİLERİ, Kayan Motorsikleti Düzeltebilir. Bosch'tan Motosiklet Kazalarını Engelleyecek Yeni Çözüm!

Bosch’tan Motosiklet Kazalarını Engelleyecek Yeni Çözüm!

Bosch‘un kaymayı engelleyen yeni çözümü, Motorsiklet sürücülerini olası kötü kazalardan korumanın yeni bir yolu daha oraya çıktı.

Modern motorsikletlerde kilitlenme önleyici fren sistemleri ve hatta (deneysel) kendi kendini dengeleme gibi ek güvenlik özelliklerine kavuşmuştur. Ancak biniciler hala özellikle kötü yol şartlarından dolayı kazalara maruz kalıyorlar.

Bosch bu tür kazaları çılgın bir şekilde durdurmaya çalışıyor: JET İTİCİLERİ…

Özellikle kavşaklarda fazlaca eğildiniz veya çakıl yüzey veya kum havuzu gibi yerde kaymaya başladınız, motorunuz bu şekilde iken düzeltmeniz neredeyse imkansızdır!

Bosch Jet İTİCİLERİ Nasıl Çalışır?

Ancak yeni geliştirilen sistemde kaymaya başlayan motorsikleti, otomobillerdeki hava yastığını algılayan bir sisteme benzer şekilde algılayan ve ters yönde bir güç oluşturmak ve motorsikleti mucizevi bir şekilde doğrultmak için bir etki yaratır.

Yeni teknoloji uzay araçlarına manevra yaptırmak için kullanılan iticilerden farklı değildir. Aşağıdaki test videosunda görebileceğiniz gibi oldukça etkilidir.

Yeni sistemin şimdilik dezavantajı, hava yastıklarında olduğu gibi bir kerelik kullanıma sahip olması ve muhtemelen son model ve pahalı motorsikletlerde ek bir aksesuar olarak gelmesi olacaktır.

Bosch ayrıca adaptif cruise control, kör nokta uyarıları ve daha fazlası dahil olmak üzere yeni motosiklet teknolojisini gözler önüne serdi. Şirket, bu özellikleri Ducati Multistrada ve KTM 1290 Super Duke’de tanıtmayı planlıyor, ancak anti-kayan itici teknolojisinin ne zaman piyasaya çıkacağını henüz söylemiyor.

via Gfycat