Sosyal Medya

Otomobil

Bosch yeni test ve diyagnoz ekipmanları sunuyor

Almanya – Bosch Otomotiv Yedek Parça bölümü, 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında Frankfurt'taki Automechanika'da servis pazarı için çok çeşitli yenilikler ve yeni gelişmeler sundu.

Bosch otomotiv yedek parça tüm güç aktarma mekanizması türlerinde çalışan yeni test ve diyagnoz ekipmanları sunuyor

  • Bosch, sürücü destek sistemlerine yönelik DAS 3000 kalibrasyon ve ayar cihazının hedef konumlandırma süresini yarıya indirdi.
  • Önemli üreticileri kapsayacak şekilde genişletilen Esitronic diyagnoz yazılımı aracılığıyla korunan araç verilerine erişim
  • Modern dizel enjektörlerin ekonomik testi için DCI 200 tek common-rail enjektör test tezgahı
  • Yeni QUICK FIT evrensel lastik basıncı sensörü, yalnızca bir sensör ve piyasada bulunan dört valf çeşidi ile AB’deki tüm araçların yüzde 90’ından fazlasını kapsıyor

Almanya – Bosch Otomotiv Yedek Parça bölümü, 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında Frankfurt’taki Automechanika’da servis pazarı için çok çeşitli yenilikler ve yeni gelişmeler sundu. Bu yenilikler ve gelişmeler, bağımsız ve çok markalı servisleri, en yeni araç modellerinde bile etkin bir şekilde ve yüksek bir kalite standardında diyagnoz, bakım ve onarım çalışmaları yapabilecek konuma getiriyor. Bosch’un en son ölçüm yöntemleriyle donatılmış yeni test ve diyagnoz araçları, mevcut yasal gerekliliklere göre test yapılmasına imkan sağlıyor. Frankfurt’ta gerçekleştirilen Automechanika fuarında Bosch Otomotiv Yedek Parça Bölümü Başkanı Rupert Hoellbacher, “Otomobil tarihinde hiçbir zaman servisler bu kadar çok teknolojiyi aynı anda öğrenmek zorunda kalmamıştı. Şimdiye kadar, öncelikle içten yanmalı motorlar konusunda bilgili olmaları gerekiyordu. Artık bu motorlara, çeşitli hibrit güç aktarma mekanizmaları ve elektrikli motorlar katılıyor. Ve yakıt hücreleri de ortaya çıkmak üzere. Bosch, tüm bu muazzam teknik zorluklarla boğuşan servisler için güvenilir bir iş ortağıdır.” dedi.

Bugünün ve yarının otonom araçlarının hassas ve verimli bakımı- artık daha da hızlı

Bosch, farklı marka araçlarda modern sürücü destek sistemlerini destekleyen sensörlerin ve kamera sistemlerinin tam olarak ayarlanması ve kalibrasyonu için DAS 3000’i geliştirdi. Araç, servis veya onarım çalışmalarından sonra destek sistemlerin hassas kalibrasyonuna izin veriyor. En çok zaman alan süreç, kalibrasyon cihazının üreticinin spesifikasyonlarına göre araçla tam ve doğru bir şekilde uyumlu hale getirdiği hedef konumlandırmadır. ADAS One Solution, geleneksel ölçüm yöntemlerine kıyasla bunun için harcanan zamanı yüzde 50’den fazla azaltan yeni yazılımdır. Bosch’un Esitronic diyagnoz yazılımına entegre edilen bu yeni konumlandırma yazılımı, kullanıcılara kalibrasyon panosu kurulum süreci boyunca kılavuzluk eder ve aracın etrafındaki kalibrasyon panolarının tam olarak hedef ve gerçek konumlarını grafik animasyonlarla gösterir.

Bosch, Ford ve Porsche’nin yanı sıra Tesla’dan korunan araç verilerine erişimi Esitronic diyagnoz yazılımına entegre ediyor

Özellikle bağımsız ve çok markalı servisler için, Bosch Esitronic 2.0 Çevrimiçi diyagnoz yazılımının düzenli güncellemeleri, artık bu servislerin en yeni araç modellerinde bile verimli ve güvenilir bir şekilde servis ve onarım yapabilecek konumda oldukları anlamına geliyor. Güvenli Teşhis Erişimi (Secure Diagnostic Access/SDA) ile Bosch, çeşitli otomobil üreticilerinin korumalı diyagnoz verilerine doğrudan Esitronic 2.0 Çevrimiçi’den erişime izin veren standart bir çözüm geliştirdi. Bu, servislerin artık otomobil üreticisi çözümlerinin yerel olarak bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, Ford ve Porsche araçlarının korunan verilerine erişmek için diyagnoz yazılımlarını ve kontrol ünitesi teşhis lisanslarını kullanabilecekleri anlamına geliyor. Sürücü destek sistemleri gibi özellikler üzerinde de çalışmalar yapabilecekler. Bu gelişmeden önce Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Chrysler, Jeep, Dodge/RAM, Mercedes-Benz ve Volkswagen Group araçlarına sorunsuz erişim için Bosch SDA’yı kullanmak zaten mümkündü.

Ayrıca Ağustos ayından bu yana Esitronic kullanıcıları, Tesla araçları üzerinde çalışırken yardım alabiliyor. En son Esitronic güncellemesinin ardından, servisin geçerli bir kontrol ünitesi teşhis lisansına sahip olması koşuluyla Tesla S ve X modelleri, OBD arabirimleri aracılığıyla Bosch diyagnoz test ekipmanına bağlanabiliyor. Bunu, diğer Tesla modelleri takip edecek.

Mobil servis kullanımı için sağlam, kullanışlı tablet bilgisayar

Bosch, denenmiş ve test edilmiş DCU 100’ün halefini geliştirdi. Yeni DCU 120 diyagnoz kontrol ünitesi, gelişmiş özellikler ve gelişmiş teknoloji sunuyor. 11,6 inçlik geniş/kapasitif dokunmatik ekran, yeni tablet bilgisayarın kullanımını son derece kolay hale getiriyor. Dokunmatik ekranı çalıştırmak için gereken tek şey hafif parmak basıncıdır. Ayrıca, geniş full HD görüntünün sağladığı yüksek kaliteli ekran, Bosch servis yazılımının içeriğini okumayı kolaylaştırıyor. Güçlü mikroişlemci, Esitronic gibi tüm Bosch yazılım paketlerinin yanı sıra sürücü destek sistemleri, ağa bağlı onarım, araç sistemleri analizi ve emisyon analizini test etme ve diyagnoz yazılımlarının güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlıyor. DCU 120, servislerin otomobil üreticilerinin diyagnoz verilerini almasına izin veren PassThru fonksiyonlarını da işleyebiliyor. Bu özellik yeni tablet bilgisayarı, geleceğin servis uygulamaları ve sistemleri için hazır hale getiriyor. Yaklaşık beş saat ile DCU 120’nin pil ömrü, önceki modelin iki katıdır. IP65 koruma sınıfına sahip sağlam bir tasarımla birlikte bu, Bosch cihazını özellikle mobil servis kullanımı için ideal hale getiriyor.

Ekonomik common-rail enjektörü testi
Yeni emisyon standartları, modern dizel motorlara takılan common-rail enjektörlerinin hassas test ve kalibrasyonunun giderek daha önemli hale geldiği anlamına geliyor. Bosch’un yeni DCI 200 tekli common-rail enjektör test tezgahı, binek otomobiller ve ticari araçlar için common-rail enjektörlerini doğru ve güvenilir bir şekilde test edebiliyor. Dahası, yeni bir ölçüm sistemi sayesinde DCI 200, valf kapama kontrolü ve iğne kapama kontrolü gibi en yeni enjeksiyon kontrol sistemleriyle donatılmış enjektörleri test etmek için de kullanılabiliyor. Modern ölçüm teknolojisine ek olarak DCI, verimli ve ergonomik iş akışları ve sezgisel bir işletim konsepti sunuyor. Takılı bir enjektörü test etmek 15 dakikadan az sürüyor.

Evrensel lastik basıncı izleme sensörleri, servisler ve otomotiv yedek parça pazarı için envanter yönetimini basitleştiriyor

Yeni QUICK FIT evrensel lastik basıncı sensörü, yalnızca bir sensör ve piyasada bulunan dört valf çeşidi ile AB’deki tüm araçların yüzde 90’ından fazlasını kapsıyor. Bu, toptancıların ve servislerin, arızalı lastik basıncı izleme sensörlerinin değiştirilmesi için yalnızca dört parça numarası stoklayarak araç pazarının büyük bir kısmına hizmet edebileceği anlamına geliyor. QUICK FIT sensörlerinin programlanmasında Bosch, evrensel lastik basıncı sensörlerinin hızlı ve basit araca özel konfigürasyonu için özel olarak geliştirilmiş yeni TPA 300 programlama aracını tavsiye ediyor. Cihaz işlevlerine yönelik düzenli yazılım güncellemeleri ve kapsam dahilindeki araçlar ve sensörler sayesinde servisler, her zaman TPA 300 ile güncel olacaktır.