Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bozuk Resimleri Mükemmelleştiren Yapay Zeka Teknolojisi

Noise2Noise AI Teknolojisi, Bozuk Resimleri Mükemmelleştiren Yapay Zeka Teknolojisi. Nvidia ve MIT'nin geliştirdiği yeni teknoloji ile bozuk resimler tarih oluyor. Özellikle MR çekimlerini daha iyi hale getirebilecek yeni teknolojinin uygulama alanları çok fazla olabilir.

NVidia ve MIT’nin Geliştirdiği Yapay Zeka Teknolojisi Bozuk Resimleri Düzeltebilir

Bozuk Resimleri Mükemmelleştiren Yapay Zeka Teknolojisi Noise2Noise AI…

Gün batımından sonra fotoğraf çektiyseniz, resimlerinizde renkli lekeler ve parazit veya gürültü olarak adlandırılan “noisy” ile tanışmış olabilirsiniz. Söz konusu görüntülerinizi yazılım desteği ile bir dereceye kadar düzeltmek mümkündür. Ancak Nvidia ve MIT, Aalto Üniversitesi tarafından geliştirilen yeni Yapay Zeka AI Teknolojisi  bu durumu çok daha ileri götürebilir.

Noise2Noise AI adı verilen yeni teknoloji 50 binden fazla MRI taramaları ve bilgisayarlar tarafından rastgele oluşturulan bozuk resimler ile eğitilmiştir.

Araştırmacılar makalelerinde, AI’lerinin Bozuk resimlerin bozuk taraflarını kaynak görüntülere oldukça yakın olan detay ve netlikle başarıyla ortadan kaldırabildiğini gösteriyor.

Noise2Noise AI, Bozuk Resimleri Mükemmelleştiren Yapay Zeka Teknolojisi

Soldaki gürültülü -bozuk giriş, ordaki AI ile düzeltilen ve en sağdaki orijinalleri

Yeni teknoloji düşük ışık koşullarında akıllı telefonlarda çekilen fotoğrafları, astronomik görüntüleri ve MRI taraması gibi tıbbi resimleri temizlemek için kullanılabilir.

Noise2Noise makalesi bu hafta İsveç’teki Otuz beşinci Uluslararası Makine Eğitimi Konferansında sunulacak;vEtkinlik hakkında daha fazla bilgiyi buradan öğrenebilir ve buradan okuyabilirsiniz (PDF).

VentureBeat