Sosyal Medya

Kripto Para

BtcTurk Kripto, Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 15. yıl dönümünü hafızaları tazeleyen bir video ile kutluyor

BtcTurk Kripto; dünyanın parayı yeniden tanımlamasına yol açan Bitcoin'in, Teknik Dokümanı'nın (Bitcoin White Paper) 15. yılı nedeniyle özel bir video hazırladı. Videoda, teknik dokümanın ortaya çıkışına zemin hazırlayan finansal krizler hatırlatılıyor ve sorunlara alternatif olarak ortaya çıkan merkeziyetsiz çözüm anlatılıyor. 

 

BtcTurk Kripto, Bitcoin Teknik Dokümanı’nın 15. yıl dönümünü hafızaları tazeleyen bir video ile kutluyor

 

Bitcoin’in doğuşunu simgeleyen teknik doküman 31 Ekim 2008’de yayınlanmıştı

 

BtcTurk Kripto; dünyanın parayı yeniden tanımlamasına yol açan Bitcoin’in, Teknik Dokümanı’nın (Bitcoin White Paper) 15. yılı nedeniyle özel bir video hazırladı. Videoda, teknik dokümanın ortaya çıkışına zemin hazırlayan finansal krizler hatırlatılıyor ve sorunlara alternatif olarak ortaya çıkan merkeziyetsiz çözüm anlatılıyor. 

 

Günümüzde finansal ekosistemi yeniden şekillendiren Bitcoin, 31 Ekim 2008 tarihinde, Satoshi Nakamoto rumuzuyla Kriptografi Yazışma Grubu isimli bir e-posta grubunda yayınlanan “Bitcoin: Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi” başlıklı bir White Paper (teknik doküman) ile ortaya çıktı. Satoshi Nakamoto, tamamen eşler arasında ve bir başkasına güvenmeyi gerektirmeyen bir ödeme yöntemi üzerinde çalıştığını belirterek yolladığı bu e-posta ile dünya finans sistemine alternatif bir ödeme yöntemi oluşturmanın en büyük adımını atmış oldu.

BtcTurk Kripto, bu özel günün 15. yıl dönümü için özel bir video hazırladı. Videoda, Bitcoin’in ortaya çıkışına neden olan küresel gelişmelere değiniliyor ve 2008 yılında dünyanın büyük bir finansal krizle karşı karşıya kaldığı hatırlatılıyor. Finans dünyasında bu dönemde yenilik arayışına dikkat çekilen filmde, sorunlara alternatif bir çözüm olarak 31 Ekim 2008’de merkeziyetsizliği ve bireyi özgürleştirmeyi gündeme getiren Bitcoin White Paper’ın yayınlanışı aktarıyor.

 

Bitcoin ve kriptopara dünyasının doğuşuna ilişkin hafızaları tazelemeyi amaçlayan bu film şu linkten izlenebilir:  https://www.youtube.com/watch?v=ZI4BIpAjvB0

 

Bitcoin White Paper’a ise şu linkten ulaşılabilir: https://cdn.btcturk.com/bitcoinTR.pdf

 

 


BtcTurk Kripto Hakkında

2013 yılında Kerem Tibuk tarafından kurulan ve CEO’luğunu Özgür Güneri’nin üstlendiği BtcTurk, yeni nesil self servis finansal hizmetler sunma vizyonuyla büyümesini sürdürüyor. BtcTurk PRO olarak konumlanan Bitcoin ve kriptopara alım satım platformunun ismi, yeni dönemde BtcTurk Kripto olarak değişti. CEO’luğunu Onur Güven’in yaptığı BtcTurk Kripto, genişleyen hizmet yelpazesiyle kullanıcılarının yanında.