Sosyal Medya

Kripto Para

BtcTurk Kripto’da üç yeni kriptopara listelendi

BtcTurk Kripto’da Bonk (BONK), Jupiter (JUP) ve PythNetwork (PYTH) olmak üzere üç yeni kriptopara listelendi.


BtcTurk
Kripto’da üç yeni kriptopara listelendi


BtcTurk
Kripto’da Bonk (BONK), Jupiter (JUP) ve PythNetwork (PYTH) olmak üzere üç yeni kriptopara listelendi.Listelenen kriptoparalar 4 Nisan tarihi itibarıyla alım satıma açıldı. Bu üç yeni kriptoparanın eklenmesiyle BtcTurkKripto’da listelenen kriptopara sayısı 109a ulaştı.

Türkiye’nin en büyük kriptopara işlem platformu olan BtcTurk Kripto, üyelerine sunduğu geniş ürün yelpazesine üç yeni kriptopara daha ekledi. Bonk (BONK), Jupiter (JUP) ve Pyth Network’ün (PYTH) eklenmesiyle birlikte BtcTurk Kripto’da listelenen kriptopara sayısı 109a ulaştı. Listelenen üç yeni kriptopara 4 Nisan itibarıyla alım satıma açıldı.

 

Bonk (BONK)

Bonk (BONK), Solana blokzinciri üzerinde çalışan bir meme coin’dir. Solana blokzincirinin en popüler meme coin’i olan BONK, Aralık 2022 tarihinde faaliyete geçmiştir. Dogecoin ve Shiba Inu adlı köpek temalı meme coin’lere benzer şekilde, Bonk meme coin’i de köpek temalı bir tasarım üzerine kurulmuştur. Bonk (BONK) Solana blokzincirinin ilk köpek temalı meme coin’idir.

Bonk (BONK), “Topluluk için, topluluk tarafından” şeklinde çevrilebilecek “for the people and by the people” sloganını kullanarak Bonk’un Solana topluluğuna ait olduğunu vurgulamıştır. Bonk, başta merkeziyetsiz finans (Defi) uygulamaları olmak üzere çeşitli web3 uygulamaları ve blokzincirleriyle entegrasyonu sayesinde, diğer alışılagelmiş meme coin’lerden ayrılır. Bonk’un yol haritası, mevcut entegrasyonları arttırmak üzerine kurulmuştur. Bonk (BONK), DexLabtarafından geliştirilmiştir. Ayrıca bireysel anonim geliştiriciler de bulunmaktadır.

Bonk (BONK), Solana ağı üzerinde çalışan SPL (Solana Program Library) tabanlı bir token’dır. BonkTarih Kanıtı (Proof of History) ve Hisse Kanıtı (Proof of Stake) konsensüs mekanizmaları üzerinde çalışmaktadır.BONK’un toplam arzı 100 trilyon adet ile sınırlandırılmıştır. BONK, faaliyete geçtiği Aralık 2022 tarihinde toplam arzının yüzde 50’sini Solana topluluğuna ücretsiz olarak dağıtmıştır. BONK, SPL tabanlı bir token’dır. Solana blokzincirini destekleyen tarayıcı, masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile BONK bakiyeleri yönetilebilir.

Jupiter (JUP)

Jupiter (JUP), Solana blokzinciri üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı (AMM) platformudur. Jupiter platformu, token takası, vadeli işlemler, zincirler arası varlık transferi gibi çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirilebildiği bir altyapı sunar.

Jupiter (JUP), kullanıcılara kendi platformu üzerinden hizmet vermekle birlikte API servisi sunar. Bu sayede, farklı uygulamalar Jupiter’inhizmetlerinden 3. parti servis olarak yararlanabilir, kendi uygulamalarına entegre edebilir.

Jupiter (JUP), kurucusu, Meow kullanıcı adını kullanan anonim bir geliştiricidir. Meow kullanıcı adı nedeniyle Jupiter platformunun tasarımları kedi teması üzerine kuruludur. Jupiter (JUP), Solana ağı üzerinde çalışan SPL (Solana Program Library) tabanlı bir token’dır. Jupiter platformundaki değişiklikler, JUP token sahiplerinin verdiği oylarla belirlenir. Bu nedenle JUP, aynı zamanda yönetişim token’ıdır. JUP’untoplam arzı 10 milyar adet ile sınırlandırılmıştır.

Pyth Network (PYTH) 

Pyth Network (PYTH), merkeziyetsiz bir oracle platformudur. PythNetwork’ün oracle altyapısı, hem blokzinciri hem de blokzinciri dışındaki verilerin, güvenli şekilde blokzincirlere dağıtımını sağlar. Pyth Network (PYTH), içerisinde global borsa ve finans merkezlerinin de olduğu 95’denfazla veri sağlayıcısından aldığı verileri, 150 protocol ve 40’dan fazla blokzincire dağıtan bir oracle altyapısıdır. Pyth Network gibi oraclealtyapıları, blokzincirleri üzerindeki uygulamaların doğru ve güvenilir şekilde çalışabilmesini sağlar.

Pyth Network, kendi oracle altyapısını Solana blokzinciri ve kendi bağımsız blokzinciri olan Pythnet üzerinde eş zamanlı olarak yürütür. Solana blokzinciri üzerindeki sistem, Solana ağındaki uygulamaları beslerken, Pythnet üzerindeki sistem Solana dışındaki blokzincirlerinehizmet verir.

Pyth Network, blokzinciri üzerindeki uygulamaların kullandığı merkezi oracle çözümlerine alternatif üreterek, merkeziyetsiz oracle hizmeti sağlamayı amaçlar. Pyth Network, Michael Cahill, Jayant Krishnamurthyve Ciaran Cronin tarafından kurulmuştur. PYTH, Pyth Network’ünyönetişim token’ıdır. Platformda yapılacak değişiklikler, PYTH sahiplerinin oyları sonucunda belirlenir.

PYTH, Solana ağı üzerinde çalışan SPL (Solana Program Library) tabanlı bir token’dır. Pyth Network’ün blokzincirler arası servis sağlaması nedeniyle, Solana ağı dışında birçok blokzincirinde de PYTH tokenbulunmaktadır. PYTH toplam arzı 10 milyar adet ile sınırlandırılmıştır.

Bonk (BONK), Jupiter (JUP) ve Pyth Network’ün (PYTH) nedir, nasıl çalışır, nasıl alınır sorularının yanıtlarına bu bağlantılardan ulaşılabilir:

https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/bonk-bonk-nedir-nasil-calisir/

https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/jupiter-jup-nedir-nasil-calisir/

https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/pyth-network-pyth-nedir-nasil-calisir/

BtcTurk Kripto’da listelenen 109 kriptopara birimi

Bitcoin’in (BTC) yanı sıra BtcTurk Kripto’da yer alan kriptoparabirimleri: 0x Protocol (ZRX), Aave (AAVE), AC Milan (ACM), Algorand(ALGO), Amp (AMP), Ankr (ANKR), ApeCoin (APE), API3 (API3), Aptos (APT), Aragon (ANT), Arbitrum (ARB), ARPA (ARPA), Arsenal (AFC), Atletico De Madrid (ATM), Audius (AUDIO), Avalanche (AVAX), Axie Infinity (AXS), Bancor (BNT), Band Protocol (BAND), Basic Attention Token (BAT), Blur (BLUR), Bonk (BONK), Cardano (ADA), Cartesi (CTSI), Chainlink (LINK), Chiliz (CHZ), Civic (CVC), Compound (COMP), Cosmos (ATOM), Curve DAO Token (CRV), Dash(DASH), Decentraland (MANA), Dogecoin (DOGE), Enjin Coin (ENJ), EOS (EOS), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Ethereum Name Service (ENS), EthereumPoW (ETHW), Fantom (FTM), FC Barcelona (BAR), Fetch.ai (FET), Filecoin (FIL), Flare (FLR), FLOKI (FLOKI), Flow (FLOW), Gala (GALA), Galatasaray (GAL), Golem (GLM), Holo(HOT), iExec RLC (RLC), Immutable (IMX), Injective (INJ), Inter Milan (INTER), JasmyCoin (JASMY), Jupiter (JUP), Juventus (JUV), LidoDAO (LDO), Litecoin (LTC),  Livepeer (LPT), Loopring (LRC), Treasure(MAGIC), Maker (MKR), Manchester City (CITY), Mask Network (MASK), Napoli (NAP), Neo (NEO), Numeraire (NMR), Ocean Protocol (OCEAN), OMG Network (OMG), Onyxcoin (XCN), Origin Protocol (OGN), Paris Saint-Germain (PSG), PAX Gold (PAXG), Pepe Coin(PEPE), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), Pyth Network’ün (PYTH),Quant (QNT), Radworks (RAD), Render (RNDR), XRP (XRP), AS Roma (ASR), Shiba Inu (SHIB), SingularityNET (AGIX), SKALE (SKL), Solana (SOL), Spell Token (SPELL), Stacks (STX), Starknet (STRK), Stellar (XLM), Storj (STORJ), SupreVerse (SUPER), SushiSwap(SUSHI), Synthetix (SNX), Terra (LUNA), Terra Classic (LUNC), Tether(USDT), Tezos (XTZ), The Graph (GRT), The Sandbox (SAND), Threshold (T), Trabzonspor (TRA), TRON (TRX), Uniswap (UNI),  UMA (UMA), USDC (USDC)