Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bu Teknoloji Akıllı Telefonunuzu Hızlandıracak!

Güney Koreli Hanyang University'deki araştırmacılar bu kaçınılmaz sonu geciktirebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini iddaa ediyor.

Akıllı telefonlar veya tabletler hangisi olursa olsun pahalı veya ucuzu zaman içerisinde performanları düşüyor ve yavaşlıyorlar.

Güney Koreli Hanyang University’deki araştırmacılar bu kaçınılmaz sonu geciktirebilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini iddaa ediyor.

Profesör You-Jip Won , WALDIO (Write Ahead Logging Direct IO) adı verilen teknoloji sayesinde cihaza kaydedilen veri miktarını minimize ederek pil ömrünü uzattıklarını ve telefonları hızlandırdıklarını açıkladı.

Prof. Won , “Yeni geliştirilen bu yeni çekirdek teknolojisi ile kaydedilen veri miktarını küçültmeyi başardık ve artık daha düşük maliyetli flash belleklerden pahalı olanlar kadar performans elde edilebilecek” dedi.

Won ;

Çalışma prensibini kısaca şöyle tarif edebiliriz. Flash bellekler üzerine bilgiler tekrar tekrar yazılıp siliniyor bu da zamanla ciddi yıpranmalara sebep oluyor.Bunun yerine “Waldio”  Mod kullanıldığında cihaza sadece kullanacağı verilenin flash’a kaydedilmesine izin verilerek 20 kata kadar daha fazla bir hız ve %39 oranında pil ömrü sağladıklarını belirtti.

Kaynak: Hanyang University