Sosyal Medya

iPhone

Büyük Bir Fark Yaratacak 7 küçük iOS 12 özelliği

Büyük Bir Fark Yaratacak 7 küçük iOS 12 özelliği sizi çok şaşırtacak. iOS 12 ile gelen bu küçük değişiklikler bazı şeyleri oldukça kolaylaştırıyor.

iOS 12’nin WWDC 2018 Keynote Sunumunda Bahsedilmeyen Yeni Özellikleri

Büyük Bir Fark Yaratacak 7 küçük iOS 12 özelliği.

Herhangi bir yazılım sürümünde olduğu gibi, iOS 12‘nin de birçok özelliği var ve geleneksel tarzda, her şey açılış konuşmasında sahnede gösterilmiyor.

Şirket daha önceki WWDC etkinliklerinden farklı olarak, gelecekteki pek çok küçük büyük yeniliği, ekrana yansıtmamayı tercih etti. Bunun yerine resmi ürün sayfasında iOS 12 Özellikleri ile daha fazla ayrıntıya yer veriyor. Buna ek olarak geliştiriciler zaten beta yazılımına da sahipler ve gördükleri bazı özellikleri ve düzeltmeleri bizimle paylaşmaya başladılar bile.

Bahsedilen bazı şeyler arasında iOS 12’de rahatsız edici sorunları gideren, fazladan şeyler ekleyen veya mevcut olan bir özelliği daha iyi hale getiren bir dizi küçük özellik yer alıyor. İşte Favori Büyük Bir Fark Yaratacak 7 küçük iOS 12 özelliği

 

SMS Otomatik Doldurma – SMS Autofill

2 faktörlü kimlik doğrulaması kullananlar için harika bir yenilik geliyor. 2 Faktörlü kimlik doğrulamasında gönderilen SMS mesajını seçtiğinizde bunun teyidini isteyen uygulama iOS 12 tarafından otomatik olarak algılanıp, yine otomatik olarak sizin yerine tuşlamanıza gerek kalmadan dolduruluyor.

Rahatsız Etmeyin için Kritik Uyarılar – Critical alerts for Do Not Disturb

Rahatsız Etmeyin özelliği, belli bir öneme sahip olan veya sadece dikkat dağıtıcı olmayan mesajların çoğunu engelleyebilir, bu da önemli bir şeyi kaçırmanız anlamına gelir.
Kaçan bildirimler arasında bir Sağlık güncellemesi veya sevilen birinden gelen bir metin gibi önemli şeyler olabilir. Şimdi Rahatsız Etmeyin’de belirli bildirimleri Kritik Uyarılar listesine alıp bir nevi beyaz liste oluşturabilirsiniz.

Şifre Yöneticisi Eklentisi – Password manager extension

 

1Password ve Last Pass gibi uygulamaları kullananlar, Apple’ın daha fazla entegrasyona izin vereceğini bilmekten mutluluk duyacaktır. iOS 12, geliştiricilerin bu şifre yönetim uygulamalarını entegre etmelerine ve alanları tamamlamalarına izin verecek Şifre Yöneticisi API’sine sahiptir.

Yüz Tanıma Yeniden Taramaları – Face ID Rescans


Bazı kullanıcılar Face ID’nin her zaman ilk denemede çalışmadığından şikayet ettiler. Tekrar denemek için TrueDepth kamera ve sensör için de zor olabilir.
Ancak iOS 12 ile başarısız olursa, yalnızca aşağıdan yukarı doğru kaydırmanız gerekir. Bu kullanışlı yolculuk, diğer hareketlerle de iyi çalışır.

Wink Algılama – Wink Detection

Yeni Animojiler ve Memojiler artık daha da yaratıcı olmanıza izin vererek, göz kırpmaları da içerecek.

Portre modu iyileştirmeleri – Portrait mode improvements

iPhone X’de öne bakan portre modunun bir hayranıysanız, bu resmen sizin için. Apple sensör algılam tekniğini geliştirdi, şimdi yüzünüzü anında eşleştirerek efektin daha hızlı tamamlanmasını ve arka planın hızlı bir şekilde izole edilmesini sağlıyor. Daha da iyisi, iOS 12’nin bir Portre Segmentasyon API’sine sahip olması sayesinde geliştiriciler artık ön plan ve arka plan ayırma araçlarını kullanabilir.

Animoji Mesajları Daha Uzun – Animoji messages are longer

Animoji hayranları 10 saniyelik limitin zor olduğunu biliyorlar. Bir mesajın bu zaman içinde gerçekten iletilmesi ve anlatılmasını zorlaştırıyor.

iOS 12 şimdi Animoji veya yeni açıklanan Memoji ile kayıt yapmak için 30 saniye verecektir.

Mashable