Sosyal Medya

Kripto Para

Bybit: BTC ve ETH Destek Seviyesine Geri Dönüyor

Kripto piyasası, pazartesi günü itibarıyla BTC ve ETH’un ana destek seviyelerinin üzerine çıkmasıyla toparlanma sürecine girdi.

Bybit: BTC & ETH Destek Seviyesine Geri Dönüyor; Meta, NFT Platformlar Arası Paylaşım Ağı Ekliyor

Kripto piyasası, pazartesi günü itibarıyla BTC ve ETH’un ana destek seviyelerinin üzerine çıkmasıyla toparlanma sürecine girdi. BTC’nin hafta sonu 19.5 bin dolara düşmesinin ardından geniş tabanlı bir kapitülasyona hazırlanan yatırımcılar bu süreçte bir miktar rahatlama yaşadı. BTC, son 24 saatte %2.1’lik bir artış kaydettikten sonra 20 bin dolar eşiğinin üzerinde işlem görüyor. Artan yönde, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, 20,4 bin ila 20,7 bin dolarlık bölgeye ve 100 saatlik hareketli ortalamaya yakın ani dirençle karşı karşıya. Bu direnç bölgesinin geçilmemesi, muhtemelen 19,5 bin ila 19,8 bin dolar arasındaki önceki destek seviyelerini test etmek için yeni bir düşüşü tetikleyecektir.

Ölçümler, uzun vadeli varlık sahiplerinin ortalama olarak %35 ila %40 arasında kayıpları sabitlediğini gösteriyor. Geçen ay boyunca sermaye çıkışının büyüklüğü, 2018 ayı piyasası sürecinde endişe verici bir düzeye ulaştı. Türev piyasasında, BTC için vadeli OI kaldıraç oranı yeni zirvelere çıkarak piyasada yüksek kaldıraçlı pozisyonların varlığına işaret ederken, daha fazla piyasa sıkışmasının uzak bir olasılık olmadığını belirtiyor. Önümüzdeki birkaç gün içindeki fiyat hareketleri ve makro sinyaller, son düşüşün gerçek bir dip oluşumunun habercisi mi yoksa sadece piyasadaki aşırı kaldıraçtan kaynaklanan bir sarsıntı mı olduğunu belirleyecek.

ETH, hafta sonu çift haneli bir düşüşün ardından daha güçlü bir geri dönüş gerçekleştirdi. Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi, aynı dönemde %9 yükseldikten sonra 1.500 doların üzerinde işlem görüyor. Ethereum Merge aksiyonlarının kısa vadeli fiyat hareketleri üzerinde daha büyük bir etkisi var gibi görünüyor. Bununla birlikte, türev piyasasındaki perp fonlama oranları, vadeli işlem bazı ve opsiyon IV gibi kilit veri noktaları, düşüş duygularının daha uzun bir zaman diliminde hüküm sürdüğünü gösteriyor. Çoğu büyük altcoin yeşile döndü ve ATOM geçtiğimiz gün çift haneli bir yüzde kazancıyla liderliğini sürdürdü.

Sosyal medya devi Meta, pazartesi günü yaptığı açıklamada, kullanıcıların NFT’lerini Facebook ve Instagram’da yayınlamalarına izin vereceğini duyurdu. Eklenen işlevsel bu özellik, kullanıcıların Ethereum, Polygon ve Flow’da basılan değerli dijital koleksiyonlarını sergilemek için Rainbow, MetaMask ve Dapper Wallet dahil olmak üzere bir dizi dijital cüzdana bağlanmalarını sağlayacak. Bu yıl mart ayında NFT entegrasyonunun duyurulmasından bu yana, yeni işlevlerin hızla kullanıma açılması, Meta’nın, gelecekte NFT seçenekleri için daha da iddialı planları olduğunu gösterdi. Meta, platformlar arası görüntülemenin yanı sıra, Instagram hikayeleri aracılığıyla Spark AR uyumlu NFT ekranları etkinleştirme sözünü yerine getirmek için NFT gönderileri için özel animasyonlar üzerinde de çalışıyor.