Sosyal Medya

Kripto Para

Bybit: Stablecoin’in zincir üzerinde işlemi ATH’ye yükseliyor

Yeni haftanın ilk iş gününde Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede BTC ve ETH'nin hafta sonu durumuna ve Cardano'da 22 Eylül'de gerçekleşecek Vasil yükseltmesine yer verildi.

Bybit: Stablecoin’in zincir üzerinde işlemi ATH’ye yükseliyor; Vasil yükseltmesi için Cardano verdiği tarihi sabitledi

Yeni haftanın ilk iş gününde Bybit tarafından hazırlanan değerlendirmede BTC ve ETH’nin hafta sonu durumuna ve Cardano’da 22 Eylül’de gerçekleşecek Vasil yükseltmesine yer verildi: Hafta sonu boyunca büyük kripto para birimleri sıkı bir işlem aralığında kaldı.BTC 20 bin dolarlık eşiğin üzerinde kalmaya çalışırken, ETH ise yavaş yavaş 1.600 dolara doğru ilerliyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, son 24 saatte marjinal bir kazanç kaydettikten sonra hala 20 bin doların ve 100 saatlik hareketli ortalamanın altında. Ayıların kritik direnç seviyelerindeki zaferleri, kırılma girişimlerini alt etmeye devam ederken, BTC için teknik görünüm olumsuz olmaya devam ediyor. Saatlik grafikteki RSI normal çizginin altına düşerken, diğer önemli göstergeler yükseliş bölgelerinde hız kaybediyor ve spot fiyat boyunca dalmaya başlıyor.

ETH, cumartesi günü benzer fiyat istikrarı seviyesini korudu, ancak o zamandan beri %1.4’lük bir artışın ardından yavaş yavaş 1.600 dolar seviyesine doğru ilerliyor. 6 Eylül’de planlanan Bellatrix yükseltmesinin, son birleştirme sürecini düzenlemenin yanı sıra ETH’nin fiyat hareketi için gerekli atmosferi yaratması bekleniyor. LINK ve SAND, benzer bir zaman diliminde %5’lik yüzdelik artışla liderliğini sürdürüyor.

Bu arada, sabit coinlerin ayarlanmış zincir içi işlem hacmi Ağustos ayında %33 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 866,2 milyar dolara ulaştı. İşlem hacmindeki artış, ABD hazinesinin Tornado Cash yaptırımıyla ilgili olabilir.

BTC vadeli işlemlerinin tüm borsalarda kaldıraç oranı yüksek kalmaya devam ediyor, bu da türev piyasasının hala büyük ölçüde kısa tarafa doğru eğildiğini gösteriyor. Fonlama oranları genel olarak bir artış görüyor, ancak BTC, opsiyon piyasasında izlenmesi gereken kritik bir seviye olan 20 bin dolar eşiğinin altına düştükten sonra değerler azalmaya devam ettikçe, değer hala negatif bölgede sıkışıp kaldı. Puts (bearish yönlü) kontratlardaki çarpıklık istikrarlı bir şekilde yükseliyor, ancak kasvetli makroekonomik koşullar arasında ima edilen volatilite henüz toparlanamadı. Birleştirme ile ilgili ETH seçenekleri pozisyonları hala açık, ancak geç aşamadaki istek eksikliği, Merge coşkusuna karşı bir dereceye kadar tereddüt gösterebilir.

Gecikmelerden sonra Cardano ağındaki Vasil yükseltmesinin artık bir tarihi var. Input Output Labs geçtiğimiz cuma günü, çok beklenen yükseltmenin başarılı tamamlama, kapsamlı testler ve topluluğa hazır olma kriterlerini karşıladığını ve yükseltmenin 22 Eylül’de gerçekleştirileceğini duyurdu. Yükseltmeyle birlikte Cardano ağının verimliliği ve ölçeklenebilirliği artarken, işlem maliyetlerinin ise düşmesi amaçlanıyor. Cardano’nun tokeni ADA’nın fiyatı, yükseltme beklentisinin ve popüler aracı kurum Robinhood’daki son listelenmesinin ardından son yedi gün içinde %14’lük bir artış gördü.