Sosyal Medya

Otomobil

BYD, Türkiye Pazarına Giriş Yaptı! İşte Modeller!

Dünyanın lider elektrikli otomobil ve batarya üreticisi BYD, Türkiye pazarına giriş yaptı. ALJ Holding Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt ve BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun’un ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye lansmanında birbirinden harika modellerin yanı sıra markanın Türkiye planı hakkında detaylı bilgilerde paylaşıldı. İşte detaylar...

BYD, Türkiye Pazarına Giriş Yaptı! İşte Gelecek Elektrikli Modelleri!

 

Dünyanın lider elektrikli otomobil ve batarya üreticisi BYD, Türkiye pazarına giriş yaptı. ALJ Holding Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt ve BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun’un ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye lansmanında birbirinden harika modellerin yanı sıra markanın Türkiye planı hakkında detaylı bilgilerde paylaşıldı. İşte detaylar…

 

ALJ Türkiye distribütörlüğünde bir Çinli marka daha Elektrikli Otomobil pazarına girmiş oldu. Marka Türkiye’de özellikle KASIM, ARALIK aylarında 1500 adet araba getirecek. 2024 hedefleriyle BYD Türkiye’de elektrikli otomobil pazarında güçlü bir marka olmak istiyor.

BYD’nin Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün!

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergün olarak resmi olarak açıklandı. Daha önce Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Operasyon Direktörü olarak görev yapıyordu.

İlk araçlar Kasım ayında gelecek. Elektrikli ATTO 3 modeli Türkiye’de satışa sunulacak ilk model olacak. C-SUV segmentinde gelmesi aslında ülkemizde giderek artan SUV trendinin bir sonucu.

Türkiye genelinde yaygın bir servis ağı göreceğiz. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 20’nin üzerinde bayi olacak. En önemli açıklamalardan birisi de markanın garanti stratejisi ile ilgili olandı.

Tek Marka mottosuyla 8 YIL 200 Bin KM garanti açıklandı.

 

Gelecek Modeller Belli Oldu:  BYD Tang, BYD Han, BYD Atto3, BYD Seal, BYD Dolphin

BYD ATTO 3 Özellikleri

  • 7.3s
    0-100 km/h
  • 420 km
    WLTP combined
  • 15.6 kWh/100 km
    Energy consumption (WLTP combined)

Dünyanın ilk seri üretilen 8’i 1 arada elektrikli aktarma organı bu modelde kullanılıyor.Karma tüketimde 420 kilometreye kadar menzil sunacak olan Atto 3, 150 kW gücündeki elektrik motorunu kullanıyor.

Sıfırdan 100 kilometreye ise sadece 7,3 saniye çıkan bu yeni C-SUV modeli, 29 dakika’da yüzde 30’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor. Kör nokta algılama, şerit takip, arka çapraz trafik uyarı ve otomatik fren gibi yeni nesil teknolojilerle donatılan otomobil, iç ve dış tasarımı sıradışı…

Sportif Aile SUV’u: BYD ATTO3

Markanın yeni e-platform 3.0 ve Blade Batarya teknolojisiyle donatılan BYD ATTO 3, şık tasarımı, yüksek kaliteyi, yüksek verimliliği ve performansı bir araya getiriyor. Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alan BYD ATTO 3, dinamik tasarımıyla BYD’nin keyifli elektrikli araç performansından ipuçları veriyor.

150 kW gücü ve 310 Nm tork değeriyle birlikte 0-100 km/s hızlanmasını sadece 7.3 saniyede tamamlayan BYD ATTO 3, WLTP ölçümlerine göre karma kullanımda 420 km, şehir içinde ise 565 km menzil sunuyor.

BYD ATTO 3, yüksek verimliliğiyle birlikte 15.6 kWh/100 km enerji tüketimiyle de dikkat çekiyor. BYD ATTO 3, 150 kW DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 29 dakikada şarj edilebiliyor.

 

 

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

Geniş ürün yelpazesi Türk kullanıcısıyla buluşacak

Elektrikli araçlarda dünya lideri olan BYD, farklı segmentlerde farklı kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarlanan geniş ürün yelpazesini de Türk kullanıcısıyla buluşturacak. BYD HAN ve BYD SEAL modelleri 2024’ün ilk çeyreğinde sunulacak. Bununla birlikte BYD SEAL U, BYD TANG ve BYD DOLPHIN gibi markanın diğer modellerinin de gelecek yıl sunulması planlanıyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren BYD’nin SUV modelleri BYD SEAL U ve BYD TANG; markanın sedan modelleri BYD HAN ve BYD SEAL ile birlikte markanın hatchback modeli BYD DOLPHIN’in de Türkiye pazarında sunulması planlanıyor.

D segmentinin yeni yıldızları: BYD SEAL ve BYD SEAL U

BYD’nin D segmenti temsilcileri BYD SEAL sedan ve BYD SEAL U SUV da önümüzdeki dönemde Türkiye pazarına sunulacak önemli modeller olacak. Yüksek teknolojiyi, güvenlik, konfor ve fonksiyonellikle kombine eden BYD SEAL U ve BYD SEAL, etkileyici görünümleriyle de dikkat çekiyor.

 

Sportif tasarıma sahip BYD SEAL, 82.5 kWh BYD Blade Batarya ile sunulacak. BYD SEAL ayrıca 230 kW arkadan itişli (313 HP) ve 390 kW (530 HP) dört çeker sürüşlü versiyonlarla tercih edilebilecek.

 

BYD SEAL versiyona göre 570 km’ye kadar menzil sunacak. BYD SEAL U, 420 km menzil sunan 71.8 kWh ve 500 km menzil sunan 87 kWh BYD Blade Batarya seçeneklerine sahip olacak. BYD SEAL U modelinde 160 kW gücünde bir elektrik motoru yer alıyor.

 

BYD SEAL U, beş kişi için konforlu ve geniş bir iç hacim ile geniş bagaj alanı sunan SUV olarak öne çıkıyor. BYD DOLPHIN ve BYD SEAL gibi okyanus tasarım temasından ilham alan model, 2024’in ilk yarısında Avrupa’da satışa sunulacak.

BYD, aynı zamanda 7 koltuklu BYD TANG modelini de önümüzdeki dönemde Türk kullanıcılarıyla buluşturmayı hedefliyor. Geniş ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yaşam alanları sunan BYD TANG, konfor ve lüks odaklı kabiniyle dikkat çekiyor. WLTP ölçümlerine göre ortalama 400 kilometre menzil sunan BYD TANG, 380 kW gücüyle 0-100 km/s hızlanmasını 4.6 saniyede tamamlıyor. 110 kW DC şarj ile 30 dakikada yüzde 30 kapasiteden yüzde 80 kapasiteye kadar şarj edilebiliyor.

 

Blade Batarya teknolojisi ile daha güvenli, daha güçlü

 

Elektrikli araçlarda öncü konumda olan BYD, aynı zamanda elektrikli araçların en önemli unsurlarından biri olan bataryalarda da sektöre öncülük ediyor. BYD Blade Batarya teknolojisi, BYD’nin endüstride 28 yıldan daha uzun süredir sahip olduğu deneyimi temsil ediyor. Şirketin kurulmasından bu yana bataryaları kendi bünyesinde tasarlayan ve üreten BYD, mobilite konusundaki tutkusuyla her geçen gün yenilikçi teknolojilere imza atmayı sürdürüyor.

 

Onlarca yıllık inovasyon, bilgi birikimi ve uzmanlığın bir sonucu olarak ortaya çıkan Blade Batarya teknolojisi, her koşulda yüksek performans göstermesi, yüksek güvenliği, uzun menzil sunması ve dayanıklılığıyla öne çıkıyor. BYD’nin bataryaları, sahip olduğu yenilikçi özelliklerle birlikte 5000 defa şarj-deşarj olmasının ardından dahi yüksek verimliliğini ve performansını devam ettiriyor. Ayrıca şarj süreleri, kullanılan şarj istasyonu hızına göre değişmekle birlikte DC şarj ile modele göre yüzde 30’dan yüzde 80’e 26-30 dakika gibi kısa sürelerde gerçekleştirilebiliyor.

 

E-Platform 3.0 ile elektrikli araçlarda yeni standart

BYD, sunduğu yenilikçi modellerle elektrikli araçlardaki standartları belirlemeye devam ediyor. BYD modellerinde yer alan en son e-platform 3.0 ise, her şartta maksimum sürüş deneyimi elde edilmesini sağlıyor. Yeni nesil e-platform 3.0, BYD’nin akıllı, güvenli, performanslı ve verimli elektrikli araçlar üretmesini sağlıyor. Farklı ölçeklerde farklı segmentlerdeki araçlarda kullanılabilen platform, yeni nesil elektrikli araçlara öncülük ediyor. Tek şarjda 1000 km’yi aşan menziller sunulabilmesini sağlayan platform, aynı zamanda sadece 5 dakikalık şarj ile 150 km menzil elde edilebiliyor. Ayrıca yeni elektrikli dört çeker sistemi sayesinde yüksek performanslı BYD modellerinin, 0-100 km/s hızlanmalarını 3.8 saniye gerçekleştirmesini sağlıyor.

 

BYD tüm komponentleri kendi üretiyor

Build Your Dreams’in kısaltması olan BYD, 1995 yılında batarya şirketi olarak kuruldu ve günümüzde bataryalar, elektrikli araçların en önemli bileşeni olarak dikkat çekiyor. 2003 yılında ise BYD otomobil üretmeye başlayarak yenilikçi yaklaşımını otomotiv sektörüne taşıdı. BYD teknoloji tabanlı ve inovasyon odaklı bir şirket olarak, batarya, elektrik motoru ve diğer komponentler olmak üzere elektrikli araçlar için tüm bileşenlerini kendisini üretiyor.

 

Geçtiğimiz yıl 1.86 milyon adet yeni enerji aracı satarak, 2021’e göre üç katı fazla araç satışı gerçekleştiren BYD, kısa zamanda dünyanın 1 numaralı yeni enerji araç üreticisi oldu. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde 5 milyon adetlik yeni enerji araç satış rakamına ulaşan BYD, bunu dünyada gerçekleştiren ilk üretici unvanını elde etti.

Elektriklinin Lideri BYD “Bugün, Yarın, Daima” Mottosuyla Türkiye’de