TeknoTalk

Byton’un Yeni Elektrikli Konsept Otomobili, Özerk ve Lüks bir SEDAN

Byton Elektrikli Konsept SUV’dan Sonra Yeni Bir Elektrikli SEDAN Gösterdi.

Byton’un Yeni Elektrikli Konsept Otomobili, Özerk bir SEDAN.

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Byton, bu yılın başlarında duyurduğu, dört ekranlı, yüz tanıma sistemli M-Byte SUV modeliyle büyük bir sıçrama yaptı. Şimdi ise şirketin başka bir konsept aracı var.

Bu sefer otonom sürüş yetenekleri ile bezenmiş lüks bir elektrikli sedan. CES Asia’da gösterilen elektrikli K-Byte, SUV modeli ile aynı platformda üretilecek.

K-Byte Sedan’ın Modern Yorumu olarak tanımlanıyor.

Byton tasarımı araçları tanımak oldukça kolay, CEO Carsten Breitfeld K-Byte olarak isimlendirilen konsept modeli “Sedan’ın modern yorumu olarak” tanımlıyor. Breitfeld, otomobilin otonom sürüş için tasarlandığını, ancak daha da önemlisi; sensörlerin, lazerlerin, LIDAR’ın ve diğer kendi kendine sürüş ekipmanlarının tasarımın içine dahil edilmesini istediğini söyledi.

“Geleceğinartık egzoz boruları hakkında değil, veri, güç ve bağlantı ile ilgili konuşmak olduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

Otomobil, Aurora’yla ortaklık yoluyla Seviye 4’ün özerkliğine sahip olacak, bu da kendi başına bir insan sürücü olmadan kendi başına sürülebileceği anlamına geliyor – ancak bir şehir sınırlarsa, yalnızca belirlenen alanlarda.

Breitfeld, Çin’de, yetkililerin belirli yolların daha yüksek özerklik seviyelerini onayladığı pilot programlar var. SUV Seviye 3 özerkliği için yapılandırılmıştır.

Yeni araba K-Byte, SUV modelinde olduğu gibi 45.000 dolarlık bir başlangıç ​​fiyatını ile 2021 yılında piyasaya sürülecek.

 

Exit mobile version