TeknoTalk

Cambridge Analytica Kripto Para ile Kişisel Verileri Satın Alacaktı

Cambridge Analytica Kişisel Veriler Karşılığında Ödeme Yapmak için Kendi Para Birimi Çıkarmayı Planladı. 

Cambridge Analytica Kripto Para ile Kişisel Verileri Satın Alacaktı.  İngiliz Analiz Şirketi Kişisel Verileri Satmak isteyenlere ödemeyi kripto para birimleri ile gerçekleştirmeyi planlamış. Cambridge Analytica’nın Sanal Para Birimi Planları Ortaya Çıktı.

İngiliz Analiz Şirketi bir çok yanlış sebepten dolayı şu anda dünyanın adından en çok söz edilen şirketlerinden biri haline geldi. 87 Milyon facebook kullanıcısının kişisel verilerini izinsiz kullanmak ve özellikle Amerikan seçimlerini etkilemekten dolaylı yoldan yargılanıyor.

Bugünkü The New York Times haberine göre şirketin faliyet planları arasında bir kripto para birimi de yer alıyor. Bir ICO başlatma planı ile kişisel verilerini satmak isteyenlere bu yolla ödeme yapmayı planlıyor. Bu planlar bir anlamda yaşanan Facebook skandalı ile ortaya çıkıyor.

Söz konusu iddia Cambridge Analytica’dan Şubat ayında ayrılan eski bir çalışan Brittany Kaiser’den geliyor. Ayrıca yakın zamanda CA’nın kullanıcılar ile ilgili veri toplamak için birden fazla Facebook Quiz’i düzenlediğini ve şirketin profillediği kişi sayısının açıklanan 87 Milyon Kişiden fazla olduğunu iddia etti.

Kaiser, Cambridge Analytica’nın Kripto Para Biriminden Sorumluydu. İnsanları profilleme konusunda uzman olan şirket, kişilerin görüşlerinin siyasi kampanyalardan etkilenebilmesi için sanal para birimleri inşa eden bir çok firma ile işbirliği yaptığını söyledi. İşlerin bir anlamda dikkat çekici kısmı da burada başlıyor.

Kripto Para Birimi Anket Dolduranlara Ödeme Aracı Olarak Kullanılacaktı

Bir toplantıda, CA’nın Meksika’nın uzak bölgelerindeki insanları kripto para birimi ile anketleri doldurmak için bir ödül olarak ödemeyi önerdiği bildirildi; Bu anketlerden toplanan veriler ülkedeki siyasi adayların kampanyalarında kullanılmak üzere satılacaktı.

Cambridge Analytica Kripto Para Birimi Ekibi, Macau adasındaki kumar tutkunlarının kullanımına yönelik bir kripto para birimi olan Dragon Coin ile de çalıştı. Bu paranın, Hong Kong’da bulunan 14K suçlu üçlüsünün  14K Triad lideri olan Wan Kuok-koi, Broken Tooth adlı bir kişi tarafından desteklendiğine inanılıyor. Doğal olarak, Dragon Coin, NYT tarafından alınan belgeler aksini belirtse de, Broken Tooth ile bağlantıları reddediyor.

Cambridge Analytica’nın kripto para birimi kullanma gibi bir çok farklı başlıkta daha bilinmeyen Kişisel Veri Kullanımı ihlalleri yaptığını duyabiliriz. Bayan Kaiser’in bu açıklamaları belki bir çok eski çalışanı daha bildiklerini açıklama konusunda cesaretlendirir.

TNW

Cambridge Analytica Kripto Para ile Kişisel Verileri Satın Alacaktı

Exit mobile version