Sosyal Medya

Donanım

Canon’dan dünyanın ilk SPAD sensörlü ultra yüksek hassasiyetli kamerası; MS-500

Yeni MS-500 kamera, renkli video çekimi için SPAD sensörü donanımına ve minimum 0,001 lüks3 aydınlatma kapasitesine sahip dünyanın ilk2 ultra yüksek hassasiyetli kamerası olarak öne çıkıyor.

Canon’dan dünyanın ilk SPAD sensörlü ultra yüksek hassasiyetli kamerası; MS-500

 

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, 3,2 megapiksel1 ile dünyanın en yüksek piksel sayısına sahip kamerası MS-500’ü kullanıma sundu. 1″ SPAD (Tek Fotonlu Elektron Çığı Diyotu) sensör donanımlı ultra yüksek hassasiyetli MS-500, gece karanlığında birkaç kilometre uzaklıktaki nesneleri dahi net şekilde görüntüleyebiliyor.

 

Yeni MS-500 kamera, renkli video çekimi için SPAD sensörü donanımına ve minimum 0,001 lüks3 aydınlatma kapasitesine sahip dünyanın ilk2 ultra yüksek hassasiyetli kamerası olarak öne çıkıyor. Ultra telefoto yayıncılık lensleriyle birlikte kullanıldığında, gece karanlığında bile birkaç kilometre uzaklıktan net videolar çekmeyi mümkün kılan MS-500, ileri düzey çeşitli çekim ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyor. Bununla birlikte Canon’un net video çekimi sağlayan lens çerçevesi, tasarımı ve lens kaplama teknolojisiyle istenmeyen yansımaları azaltıyor. Bu özelliğiyle; gece-gündüz her hedefi doğru bir şekilde yakalamak için yüksek hassasiyetli izleme sistemleri gerektiren limanlar, kamusal altyapı tesisleri ve ulusal sınırlar gibi son derece yüksek güvenlik seviyelerine sahip alanlar için de biçilmiş kaftan.

SPAD sensörü ile gece uzun menzilli gözetleme

SPAD sensörü, bir piksele giren ışık partiküllerini (fotonları) sayan “foton sayma” olarak bilinen bir teknoloji kullanıyor. Gelen fotonlar elektrik yüküne dönüştürüldüğünde, anında yaklaşık 1 milyon kat yükseltilebiliyor. Bu sayede küçük miktarlardaki ışık bile tespit edilebiliyor.

Parazit ve bulanıklık azaltma

Gece izleme ve uzun menzilli gözetlemede, özellikle karanlık ortamlarda parazitlenme ve atmosferik sarsıntının etkisi, videonun netliğinde sorunlara neden olabiliyor. Bu sorunu çözmek için MS-500’de standart olarak yer alan “CrispImg2” uygulaması; keskinlik, gama eğrisi ve parazit azaltma ayarlarını optimize ediyor. MS-500 ayrıca bulanıklık ve buğulanmanın etkilerini azaltan “bulanıklık telafisi” işlevine de sahip. Böylelikle günün veya gecenin herhangi bir saatinde yüksek görünürlüğe sahip net videolar çekilebiliyor.

Pan/tilt işlemlerinin ve görüntü kalitesi ayarının uzaktan kontrolü

 

MS-500, Canon’un ultra yüksek hassasiyetli kameraları ve uzaktan çekim kameraları4 için kullanılan Canon’un tescilli seri iletişim kontrol protokolü “NU” ve pan-tilt kafasını kontrol etmek için kullanılan “Pelco-D5” protokolü ile uyumlu olarak çalışıyor.

Kamera, lens ve pan-tilt kafası, iletişim komutları iletilerek kontrol cihazından uzaktan kontrol edilebiliyor ve çalıştırılabiliyor.