Sosyal Medya

Donanım

Canon’un Ana Sponsor olduğu “PHOTOMARATON” kazanları belli oldu!

Binden fazla amatör ve profesyonel fotoğraf tutkununu bir araya getiren PhotoMaraton, Fotoğraf Organizasyonları Derneği FOTON tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Canon ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

Canon’un Ana Sponsor olduğu Uluslararası Fotoğraf Etkinliği “PHOTOMARATON” kazanları belli oldu!

1984’ten beri dünya çapında düzenlenen ve en popüler, en dikkat çekici sokak fotoğrafçılığı organizasyonları arasında yer alan PhotoMaraton, bu yıl İstanbul sokaklarının ev sahipliğinde 5. kez gerçekleştirildi. 29 Ekim coşkusuyla Canon’un ana sponsorluğunda hayata geçirilen PhotoMaraton’un kazananları 3 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilen özel bir törenle açıklandı.

Binden fazla amatör ve profesyonel fotoğraf tutkununu bir araya getiren PhotoMaraton, Fotoğraf Organizasyonları Derneği FOTON tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Canon ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Toplamda 3.563 fotoğraf ve 15 video gönderimiyle bu zamana kadarki en yüksek katılımlı PhotoMaraton olarak tarihe geçen etkinliğin kazananları 3 Aralık Cumartesi günü Akademi Beyoğlu’nda düzenlenen ödül töreni ile açıklandı.

Yüzde 52’sinin Canon kullanıcısı olduğu kayıtlara geçen katılımcılar arasından seçilen 9 dijital, 2 analog, 3 mobil, 1 video kategorisi tema birincileri ve büyük ödülün sahibi olan PhotoMaraton genel birincisi törende ödüllerini aldı.

Canon’un Orta Doğu ve Türkiye B2C Pazarlama Direktörü Bengü Topçu;

“Görüntülü hikaye anlatıcılığına olan inancımızla tarih, kültür ve medeniyetler şehri İstanbul’un fotoğraf karelerine yansıyan büyüleyici güzelliklerini fotoğraf severlerin kadrajından ortaya koyan değerli sokak fotoğrafçılığı etkinliği PhotoMaraton İstanbul’un bu yıl da bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her bir kategori kazananı için özenle belirlediğimiz ödüllerin sahiplerine ileriki dönemde Canon ürünlerimizin yol arkadaşı olmasını umuyor, tüm katılımcıları ve kazananları tebrik ediyoruz.” sözleriyle etkinlik hakkındaki duygularını dile getirdi.

PhotoMaraton İstanbul 2022 Genel Birincisi Canon EOS R10 + RF-S 18-45 Kit; diğer 8 tema birincisi Canon EOS M50 Mark II Vlogger Kit; Mobil kategori 3 tema birincisi QX10 + XS-20L, Analog ve Video kategorileri tema birincileri ise CP1300 + KP108IN ödüllerinin sahibi oldu.

Ayşe Akhan, Bülent Teymur, Hakkı Yıldırmaz, Mert Çağıl Türkay, Nadir Ede, Özlem Demircan, Serdar Akyay, Timurtaş Onan ve Zehra Çöplü gibi değerli isimlerden oluşan PhotoMaraton jürisi toplamda 15 birinci ve 14 sergileme fotoğrafını belirleme rolünü üstlendi.