Sosyal Medya

Donanım

Canon’un yeni lens ve speedlite flaşıyla yaratıcı vizyonunuzu açığa çıkarın

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, düşük ışıkta portre çekiminde öne çıkan telefoto sabit lensi RF 135mm F1.8L IS USM’yi ve etkinlik çekimleri için yüksek performansa sahip Speedlite flaş SPEEDLITE El-5’i kullanıcılarının beğenisine sunuyor.

Canon’un yeni lens ve speedlite flaşıyla yaratıcı vizyonunuzu açığa çıkarın

RF 135mm F1.8L IS USM ve SPEEDLITE EL-5 portre ve etkinlik fotoğrafçılarının yaratıcılıklarına ortak oluyor.

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, düşük ışıkta portre çekiminde öne çıkan telefoto sabit lensi RF 135mm F1.8L IS USM’yi ve etkinlik çekimleri için yüksek performansa sahip Speedlite flaş SPEEDLITE El-5’i kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Hızlı, parlak f/1,8 diyafram ve dahili optik görüntü sabitleyici özellikleri, RF 135mm F1.8L IS USM lensin yumuşak bir arka planla net görüntüler çekmesini sağlarken daha uzun odak uzaklığı kapasitesi ile göz kamaştırıcı portreler üretilmesine de olanak tanıyor. EL-1 ile aynı sezgisel tasarıma ve rekabetçi fiyata sahip, geliştirilmiş performans sunan SPEEDLITE EL-5, profesyonel fotoğrafçılar için ideal aksesuar olarak öne çıkıyor.

RF 135mm F1.8L IS USM ile dikkat çekici portreler 

RF 135mm F1.8L IS USM, bokeh efekti yaratan ve daha etkileyici çekimler için konu özelliklerini sıkıştıran hızlı bir f/1,8, 9 ağızlı diyafram ve 135 mm odak uzaklığı kombinasyonu sayesinde yüksek kaliteli portre çekimlerine olanak tanıyor. Kamera ve fotoğrafçı arasındaki mesafenin artması sayesinde daha konforlu ve stressiz çekim ortamı sunarken hem vesikalık hem de tüm beden çekimlerinde doğal görünen fotoğraflar üretilmesine yardımcı oluyor.

RF 135mm F1.8L IS USM, 0,26x büyütme sunan 0,7 m netleme mesafesi sayesinde yakından çekimlerde öne çıkıyor. RF 135mm F1.8L IS USM’de yer alan Optik Görüntü Sabitleyici, 5,5 stop’a kadar sabitleme sunması ve koordineli sabitleme ile 8 stop’a kadar çıkabilmesi sayesinde düşük ışıkta veya elde çekimlerde kullanıcılara yardımcı oluyor.

RF 135mm F1.8L IS USM, sahip olduğu üç UD elemanı ile geliştirilmiş optik tasarım, yüksek çözünürlük, doğru renk üretimi ve kromatik bozulmada azaltma sağlıyor. Kullanım ve bakım kolaylığı sayesinde düğünler veya canlı spor etkinlikleri gibi yüksek stresli çekim senaryolarında fotoğrafçıların yükünü hafifletiyor. Hızlı ve sessiz AF işlemine olanak tanıyan Nano USM motoru, Canon’un Gözden AF özelliği ile birleştiğinde, fotoğrafçının kompozisyona odaklanabilmesine olanak tanıyor.

SPEEDLITE EL-5: Hem güçlü hem kullanımı kolay Speedlite

Yüksek performanslı ve güvenilir bir Speedlite flaş olan SPEEDLITE EL-5, profesyonel özellikleriyle tüm etkinlik fotoğrafçılarının takım çantasında mutlaka yer alması gereken bir parça olarak öne çıkıyor. SPEEDLITE EL-5, olağan üstü hızlı flaş döngüsü süresi sayesinde partiler veya düğünler gibi aksiyonla dolu etkinlikleri aydınlatmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Aynı şekilde, şarj edilebilir pil paketiyle uzun süreli flaş patlatma sayımı sağlıyor. Genişletilmiş manuel güç ayarı sayesinde 1/1.024 güce ayarlanabilen flaş, hassas aydınlatma gereksinimi duyan kullanıcılara çözüm sunuyor.

Canon’un en son EOS R serisi fotoğraf makineleri ile uyumlu Çoklu İşlev ayağına sahip ilk Speedlite’ı olan SPEEDLITE EL-5’in tasarımında yer alan ısının daha hızlı yayılmasına izin veren pasif soğutma sistemi, uzun süreli flaşlı çekimde dahi güvenilir performans sunuyor. Toz ve su girişine dirençli sızdırmazlar, kötü hava koşullarında çekim yaparken, fotoğrafçıların takımlarına güven duyarak çalışabilmesine olanak tanıyor.

Profesyonel iş akışları için üretilen SPEEDLITE EL-5’in Çift Beyaz LED ışığı; modelleme ışığı veya AF yardımcı ışığı gibi işlev görerek düşük ışıklı çekim koşullarında odaklanmaya yardımcı oluyor. Kullanıcılar, özel flaş moduyla (C.Flash), Speedlite üzerindeki flaş ayarlarını kaydedebiliyor ve bunları, fotoğraf makinesinin özel modlarına “bağlayabiliyor”.

DPP Bulut Yükseltmesi

Canon ayrıca, ileri düzeydeki fotoğrafçılar için Digital Photo Professional yazılımını; bulut bilişimin gücü ve Canon’un gelişmiş yapay zekâ (AI) teknolojisi aracılığıyla görüntü kalitesini artıran abonelik tabanlı yeni bir Nötr Ağdan Görüntü İşleme aracıyla güçlendirdi. Fotoğrafçılar parazitlenmeyi azaltabildiği gibi daha önce bu kadar yüksek bir ISO hızında mümkün olmayan ayrıntı ve keskinliğe kavuşabiliyor, renk doğruluğunu iyileştirebiliyor ve lens optimizasyonundan faydalanabiliyor.

RF 135mm F1.8L IS USM hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

SPEEDLITE EL-5 hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz 

RF 135mm F1.8L IS USM temel özellikleri:

  • Hızlı f/1,8, 9 ağızlı dairesel diyafram
  • 135 mm odak uzaklığı
  • 5,5 stop’lu sabitleme (IBIS ile 8 stop)
  • Üç UD eleman, ASC ve Süper Spektra Kaplama donanımlı geliştirilmiş optik tasarım
  • Hızlı ve sessiz AF için nano USM motor

 

SPEEDLITE EL-5 temel özellikleri:

  • Entegre modelleme ışığı ile Kılavuz Numarası 60
  • 0,1-1,2 saniye ile yüksek flaş döngüsü süresiiv
  • Şarj edilebilir Lityum İyon Pil Paketi LP-EL
  • Canon’un ilk Çoklu İşlev ayağı donanımlı Speedlite flaşı
  • 15 ek Speedlite’a kadar kablosuz radyo kontrolü