Sosyal Medya

Fintech

CaseCampus, Genç Girişimci Adaylarını Bekliyor

Akbank iş ortaklığında Endeavor Türkiye tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan genç girişimcilik programı CaseCampus Bootcamp Live’a yeni dönem başvuruları başladı. Online olarak ücretsiz gerçekleştirilecek CaseCampus Bootcamp Live, 75 gencin girişimcilik serüvenine destek olacak.

CaseCampus, Genç Girişimci Adaylarını Bekliyor

Akbank iş ortaklığında Endeavor Türkiye tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan genç girişimcilik programı CaseCampus Bootcamp Live’a yeni dönem başvuruları başladı. Online olarak ücretsiz gerçekleştirilecek CaseCampus Bootcamp Live, 75 gencin girişimcilik serüvenine destek olacak.

 

Girişimci olmakla ve girişim dünyasıyla ilgilenen tüm gençlere yönelik olarak tasarlanan CaseCampus Bootcamp Live, başvurulara açıldı. Dört gün sürecek ücretsiz programda, katılımcılara, girişimcilik ve inovasyon atölyeleri, Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcılarıyla panel ve networking seansları ve girişimcilik vaka çalışmaları sunulacak. Bu sayede katılımcılar, girişimcilik dünyasını daha yakından tanıyarak hem girişimci bakış açısıyla düşünme, hem de kendi girişim fikirlerini olgunlaştırma şansı yakalayacaklar.

CaseCampus, girişimcilikle ilgilenen, üniversite 3./4. sınıf lisans veya lisansüstü öğrencilerini ve son 5 yıl içinde mezun olmuş 30 yaş altı adayları başvuru yapmaya çağırıyor. Girişimciliğe ilgi duyan tüm gençlerin başvuruları 6 Ocak 2023 Cuma gününe kadar www.casecampus.org.tr üzerinden kabul edilecek. Akbank tarafından desteklenen programa seçilecek 75 kişi, 23 -26 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim ve atölyelerden ücretsiz faydalanabilecek.

CaseCampus Nedir?

Girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunan CaseCampus Girişimcilik Programı; girişimci olmayı hayal eden genç girişimci adaylarını ekosistemden girişimciler, mentörler, yatırımcılar ve eğitmenlerle bir araya getirerek yaşanmış girişimci hikayelerini deneyimleme fırsatı yaratıyor.

Girişimci Vakaları

Vakalar, Türkiye’nin başarılı girişimcilerinin iş fikirlerinin ortaya çıkışı, bulundukları pazarın durumu, iş süreçleri, kritik karar alma anları ve ikilemlerini yazılı ve video içeriklerle ortaya koyuyor. Vakalarda ele alınan ikilemler ve girişimcilerin bu ikilemlere yönelik aksiyonları Bootcamp süresince online forumlar aracılığıyla katılımcılarla analiz ediliyor.

Ekosistem Buluşmaları

Kendi işini kurmuş erken ve ileri aşama başarılı girişimciler, yatırımcı ağı yöneticileri ve uzmanlar konu odaklı içgörü ve deneyimlerini katılımcılarla interaktif olarak paylaşıyorlar.

Networking

Program, katılımcıların birbirileri ve girişimcilik ekosisteminde öncü isimlerle tanıştıkları bir networking ortamı sunuyor. Katılımcılar ayrıca Endeavor girişimcileriyle bir araya gelme fırsatı buluyorlar.

Online başvurular, üniversite lisans bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile 30 yaş altı lisansüstü öğrencilerine ve son 5 sene içerisinde mezun olanlara açık olacak. CaseCampus Bootcamp Live bu dönem katılımcılarını iki aşamalı bir seçim süreciyle belirleyecek. İlk aşama online başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar, ikinci aşamada telefon görüşmelerine alınacak ve bu aşamayı da başarıyla tamamlayanlar programa katılmaya hak kazanacak.

Programın Hedefleri

  • Girişim dünyasından deneyimli uzmanları ve en güncel içerikleri bu konuya meraklı öğrencilerle buluşturmak,
  • Her bölüm ve arka plandan öğrencilerle disiplinler arası paylaşım ve dayanışma platformu yaratmak,
  • Girişimcilik algı ve bakış açısını gerçek girişimcilik öyküleriyle güçlendirmek,
  • Deneyimsel öğrenme ile katılımcılara girişimcilik becerisi kazandırmak,
  • Girişimcilik ekosistemine nitelikli bir yetenek havuzu kazandırmak,
  • Geleceğin liderlerine ilham vermek, desteklemek ve onları donatmak.

Başvuru Süreci

Türkiye’nin dört bir yanından seçilmiş bu başarılı topluluğa dahil olmak isteyen adaylar www.casecampus.org.tr adresinden başvurularını yapabiliyor.