TeknoTalk

CBOE Vadeli Bitcoin İşlemlerini Başlattı, Bitcoin WallStreet’e Geldi

Bitcoin Futures, Bitcoin Vadeli İşlem Kontratları Başladı.

Bitcoin Futures, dijital kripto paraya vadeli yatırım fırsatını beraberinde getirdi. Bitcoin Futures Nedir?

Bitcoin, Pazar günü cryptocurrency için Chicago Board Options Exchange (CBOE) vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesiyle nihayet Wall Street’e geldi.

Chicago merkezli kripto para borsası Cboe Global Markets, yatırımcılara Bitcoin‘in gelecek fiyatına yatırım yapma şansı tanıyan Bitcoin Futures konratlarını işleme soktu.

Bitcoin Futures Nedir?

Bu vadeli işlem kontratlarını “Bitcoin Futures”s atın alan yatırımcılar; Bitcoin’in olası fiyat değişiminden kaynaklanacak riskleri azaltarak, kripto parayı bugünden belirlenmiş bir fiyat üzerinden satın alacaklarının anlaşmasını yapmış oluyorlar. 

Alım satım işlemlerinin başlamasından bir kaç saat sonra değeri Yüzde 25 Oranında arttı. Spekülatif şekilde büyük fiyat değişimleri yaşayan Bitcoin’in gelecek fiyatlarına yatırımlar yapılmaya başlanmasıyla, kripto paranın değeri birkaç dakika içerisinde 1.000 dolar daha arttı.

Tanıtım Sonrası CBOE Sitesi Yoğunluktan Çöktü!

Tanıtım sonrası, web trafikteki büyük artış nedeniyle CBOE sitesinin çökmesine neden oldu. İşler çok geçmeden normale döndü ve XBT simgesi sembolünü kullanan yeni vadeli işlemlerin ticareti devam etti.

 

 

 

 

XBT Simgesi, Vadeli Bitcoin İşlemlerinin Simgesi 

Wall Street’ten tanınmış broker’ları JPMorgan ve Citigroup, pazar günü gerçekleştirilen açılışa katılmadılar. Daha önce Goldman Sachs’ın ise bazı müşterileri için Bitcoin Futures kontratları alacağı belirtilmişti.

Bitcoin Futures – Vadeli Bitcoin , kripto para dünyasının evriminin en yeni ürünü. Bu yıl değerini yüzde 1.400 artıran Bitcoin’in geleceği için daha fazla kontrat satılmaya devam edecek. Halihazırda Bitcoin borsaları yöneten iki büyük şirket daha Futures kontratları satacaklarını açıkladılar.

 

CNBC, 17 Ocak 2018’de sona eren yeni vadeli işlem sözleşmesinin 1800.490 $ ‘dan (yaklaşık% 20 artış) 2.000 $’ ın üzerinde işlem gördüğünü bildirdi.

Exit mobile version