Sosyal Medya

Mobil

Cep Telefonlarına TRT Bandrolü Geliyor!

Resmi gazetede yayınlanan yeni düzenlemeyle, internet üzerinden radyo ve televizyon yayınlarını alan cep telefonlarına TRT bandrolü uygulanacak.

Radyo ve televizyon yayınlarını alan cihazlardan TRT bandrol uygulaması alınırken bu uygulama kapsamına cep telefonları da eklendi. Konuyla ilgili yapılan görüşmeler sonrasında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar genişletildi ve Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Telefon Fiyatları Artacak!

Kararda belirtilen bilgilere göre artık cep telefonlarından da TRT bandrol ücreti alınacak. Bugüne kadar internet üzerinden yayınların alınması sırasında herhangi bir ücret ödenmesine gerek kalmazken internet yolu ile radyo ve televizyon yayınlarını alan cep telefonları için bandrol ücret oranı yüzde 6 olarak belirlendi. Bu bakımdan bundan sonraki süreç içerisinde cep telefonlarında fiyatlarının da bu doğrultuda arttırılması bekleniyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’de satılacak telefonlarda mecburi olarak TRT bandrol ödemesi yapılması gerektiğinden dolayı kişilerin telefonlar için ödeyeceği ücretlerde yükselecek. Markaların da bu durumu önlem alarak fiyatları yukarılara çekmesi beklenir.

Tablet ve Bilgisayarlara da bandrol uygulanacak

Konuyla ilgili verilen bilgilerde durumun sadece cep telefonlarını kapsamadığı bilgisayar ve tabletleri de kapsadığı belirtilirken dahili alıcısı bulunan bilgisayar ve tabletlerden yüzde 3, dahili alıcısı bulunmayan, sadece internet üzerinden radyo ve tv yayınlarını alan bilgisayar ve tabletler için ise yüzde 2’lik bir TRT bandrolü uygulanacak.