Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

CHEP, Li-ion Battery Europe 2023’e sponsor olarak katılıyor

CHEP, Avrupa'nın sürdürülebilir elektrikli araç (EV) batarya tedarik zincirini oluşturmak için gerekli stratejileri ele almak amacıyla düzenlenen Li-ion Battery Europe 2023 Konferansı'na sponsor olarak katılacak.

CHEP, Li-ion Battery Europe 2023’e sponsor olarak katılıyor

Dünyanın önde gelen tedarik zinciri markalardan CHEP, Avrupa’nın sürdürülebilir elektrikli araç (EV) batarya tedarik zincirini oluşturmak için gerekli stratejileri ele almak amacıyla düzenlenen Li-ion Battery Europe 2023 Konferansı’na sponsor olarak katılacak. CHEP Otomotiv Kıdemli Ticari Direktörü Şafak Aktekin, konferans kapsamında düzenlenecek “Tedarikten Talebe: Avrupa’da Batarya Tedarik Zincirini Maksimize Etme” başlıklı panelde, sürdürülebilirliği sağlamanın yollarını ele alacak.

Avrupa’nın elektrikli araç (EV) batarya tedarik zincirini etkin ve sürdürülebilir bir şekilde oluşturma hedefiyle düzenlenecek olan Li-ion Battery Europe 2023 Konferansı, sektör temsilcilerini bir araya getiriyor. 29-31 Ekim 2023 tarihleri arasında Budapeşte’deki Marriot Hotel’de düzenlenecek konferansa, 500’den fazla delege katılması bekleniyor. Tedarik zinciri çözümlerinde dünyanın önde gelen markalardan biri olan CHEP, 80’den fazla uzmanın Avrupa’da sürdürülebilir bir EV batarya tedarik zincirini nasıl oluşturulacağını tartışacağı konferansa sponsor olarak katılıyor.

“Otomotiv tedarik zinciri büyük bir dönüşüm yaşıyor”

CHEP Otomotiv Kıdemli Ticari Direktörü Şafak Aktekin de konferans kapsamında düzenlenecek olan “Tedarikten Talebe: Avrupa’da Batarya Tedarik Zincirini Maksimize Etme” başlıklı panelde, Avrupa’da batarya üretimini hızlandırmanın ve sürdürülebilirliği sağlamanın yollarını ele alacak. CHEP olarak endüstriler arası taşımanın çevresel etkisini azaltmak için çalışmalar yürüttüklerine değinen Şafak Aktekin, “Otomotiv tedarik zinciri büyük bir dönüşüm yaşarken, tedarik zinciri operatörlerinin ve diğer paydaşların işbirliği yapması büyük önem taşıyor. Bu dönüşümde, Li-ion Battery Europe 2023 Konferansı gibi etkili platformlar işbirliği için büyük fırsatlar sunuyor. Tedarik zincirinde sadece emisyonları değil, aynı zamanda tek kullanımlık ambalajlar ile meydana gelen israfın önlenmesinin önemli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

“Avrupa’da batarya üretimini hızlandırmanın yollarını tartışacağız”

CHEP’in otomotiv tedarik zinciri trendlerini ve konuşma noktalarını ele aldığı Tedarik Zinciri Trend Raporlarından da bahseden Şafak Aktekin “Elektrikli Araçların Geleceğini Şekillendiren 6 Paydaş adlı en son raporda, farklı paydaşlar arasındaki işbirliğinin, sürdürülebilir EV tedarik zincirlerini sağlamak için temel olduğuna vurgu yapılıyor. Bu rapor, hükümetler, otomobil üreticileri, batarya üreticileri, madencilik endüstrisi, enerji sağlayıcıları ve tedarik zinciri operatörleri arasındaki diyalogların önemini incelemekte. Bu panelde de, Avrupa’da batarya üretimini hızlandırma ve sürdürülebilirliği sağlamada işbirliğinin önemini tartışacak ve bu alandaki önemli gelişmeleri paylaşacağız” ifadelerini kullandı.