Sosyal Medya

Otomobil

Chevrolet’in Elektrikli Camaro Yarış Arabası, 800 Voltluk Batarya Kullanıyor

Elektrikli Camaro nasıl fikir? Chevrolet elektrikli yarışa arabası üretmek için konsept bir model duyurdu. 800 Voltluk batarya ise bir çok elektrikli modelin kapasitesinin iki katı.

Chevrolet’in Elektrikli Camaro Yarış Arabası, 800 Voltluk Batarya Kullanıyor

Bir otomobil üreticisini elektrikli yarış arabası yaratma girişimi. Chevrolet Elektrikli Camaro 800V batarya paketi kullanıyor.

Amerikan otomobil üreticisi Chevrolet, tamamen yarış için tasarlanmış yeni konsept bir otomobil tanıttı. COPO Camaro’nun tamamen elektrikli bir versiyonu bu.Chevy’nin elektrikli 2019 modeline dayanıyor. 700 beygir gücüne sahip 600 lb-ft tork üreten bir elektrikli motor kullanılıyor. 10 saniyenin altında çeyrek mil yol kat edebileceğini söylüyor.

Bununla birlikte dikkat çekici özelliği, muhtemelen 800 voltluk pil paketidir. Chevy Volt, Chevy Bolt EV ve Tesla araçlarındaki akü paketlerinin voltajının iki katı büyüklüğündedir.

800 Voltluk pil özellikler yarışlarda, eleme turlarında daha hızlı şarj etme süreleri sunacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca Optimum ağırlık dağılımı elde etmek için; otomobil üreticisi 800 voltluk paketi dört adet 200 volt modül kullanarak tasarlandı. Bunların ikisi arka koltuk tarafında ikisi de bagajda yer alıyor.

Chevrolet