Sosyal Medya

Windows

Chrome tabanlı Microsoft’un Chromium Edge tarayıcısı, hemen indir

Chrome tabanlı Microsoft'un Chromium Edge tarayıcısı, hemen indir.Daha hızlı ve daha güvenli, "Koleksiyonlar" özelliğini için beklemeliyiz.

Microsoft’un Chromium Edge tarayıcısı, daha hızlı, daha güvenli

Chromium Edge, daha hızlı ve daha güvenli, ancak “Koleksiyonlar” özelliğini beklemeniz gerekecek.

Söz verildiği gibi Microsoft, Google Chrome’un arkasındaki aynı motor tarafından desteklenen Chromium tabanlı Edge tarayıcısını bugün resmi olarak piyasaya sürüyor.

Chrome tabanlı Microsoft'un Chromium Edge tarayıcısı, hemen indir

Windows ve Mac kullanıcıları güncellemeyi manuel olarak indirip yükleyebilir yada otomatik güncellemeler önümüzdeki haftadan itibaren Windows kullanıcıları bekleyebilir.

Ticari Kullanımda otomotik yüklemeler kapalı

Microsoft ticari müşterileri Windows Update aracılığıyla otomatik olarak yükseltmediği için BT yöneticileri bu konuda rahatlayabilir.

Bu arada yeni nesil Edge tarayıcısının  önemli ölçüde daha hızlı tarama performansı sunuyor. Web sayfalarından bilgi toplamanızı ve kolayca paylaşılabilir belgeler halinde düzenlemenizi sağlayan bir özellik olan koleksiyonlar maalesef Edge’in yeni sürümü ile birlikte hemen başlatılmayacak. Ancak Koleksiyonlar’ın altı ile sekiz hafta sonra hazır olabileceği belirtiliyor.

Microsoft, Edge’i Windows 10 ile ilk kez başlattığında, kendi EdgeHTML tarayıcı çerçevesini oluşturmak için bol miktarda kaynak harcadı. Ancak şirket Google Chrome’un hakimiyeti ile rekabet edemedi ve 2018’de açık kaynak Chromium motoruna doğru bir hamle yaptığını açıkladı. Microsoft’un bakış açısından, daha iyi bir çekirdek motor benzersiz özelliklere daha fazla zaman ayırabileceği anlamına gelir. Sonucunda yerleşik başarılı bir tarayıcı sayesinde daha az kişinin chrome web tarayıcısına yönelmesine neden olur.

Doğal olarak, Firefox tarayıcısının arkasındaki kuruluş olan Mozilla (ve diğer ana akım Chrome rakibi) Microsoft’un kararından hayal kırıklığına uğradığını söyleyebiliriz.

Microsoft’un uzun süredir ana akım web tarayıcısı rekabetinden uzaklaştığını görmüştük, şimdi yeniden oyuna girmeye hazır gibi görünüyor.

Microsoft Chromium Edge tarayıcısı hemen buradan indir