Sosyal Medya

Otomobil

Citroën’in yenilikçi elektriklisi ë-C3, “ECOBEST” 2024 Ödülünü Kazandı!

Otomotiv sektöründe konforla özdeşleşmiş modeller sunan Citroën, geliştirdiği yüksek teknolojili ve fonksiyonel ürünleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor.

 

Citroën’in yenilikçi elektriklisi ë-C3, “ECOBEST” 2024 Ödülünü Kazandı!

 

Otomotiv sektöründe konforla özdeşleşmiş modeller sunan Citroën, geliştirdiği yüksek teknolojili ve fonksiyonel ürünleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor. Henüz satışına başlanmadan çok kısa bir sürede Avrupa’da aldığı 10 bin adedi aşkın siparişle tüketicilerin tercihi olduğunu kanıtlayan Citroën ë-C3, şimdi de Autobest jürisi tarafından “Ecobest” 2024 ödülüne layık görüldü. Enerji verimliliği ve çevresel etkiyi azaltma konularında öne çıkan ve çevre dostu araçlara verilen bu ödül, 31 ülkeden alanında uzman 31 otomotiv gazetecisinden oluşan jüriyle belirleniyor. Ödüle layık görülen yeni ë-C3, erişilebilirlik sorununa somut bir çözüm sunan, Avrupa’da üretilen ilk elektrikli otomobil olmasıyla da öne çıkıyor. Citroën ë-C3, müşterilere B segmentinin çok yönlülüğü ile modern tasarımı, üstün konforu ve zengin donanım yelpazesini buluşturarak elektrikli yaşamı kolaylaştırıyor.

 

Fransız otomotiv üreticisi Citroën, konfor ve fonksiyonellik DNA’sını aktardığı yenilikçi ürünleriyle sürücüler kadar kamuoyunun da takdirini kazanmaya devam ediyor. Bu kapsamda, markanın kısa bir süre önce tanıttığı yeni modeli Citroën ë-C3, Autobest jürisi tarafından verilen 2024 Ecobest ödülünü kazandı. Çevre dostu ulaşım, enerji verimliliği ve çevresel etkinin azaltılması gibi konuları ele alan ödül, ë-C3’ü 2024’te pazara sunulacak en ilgi çekici elektrikli otomobil olarak değerlendirdi.

Copyright William Crozes @ Continental Productions

31 ülkeden 31 gazeteci oylamaya katıldı!

 

2002’den bu yana her yıl, kategorilerine göre otomobillerin ödüllendirildiği Autobest’te, araçlar, uzman jüri tarafından menzil, batarya veya şarj gibi çevre dostu ulaşım ve performans özelliklerinin yanı sıra satış fiyatlarıyla da değerlendiriliyor. Tüm bu kriterler doğrultusunda 31 Avrupa ülkesinden 31 otomotiv gazetecisinin oylamasına sunulan yeni ë-C3, Ecobest 2024 ödülünü kazandı. Profesyonel bir jüri tarafından yeni ë-C3’e verilen bu ödülün, online olarak otomobili sipariş eden 10 binin üzerinde müşteriden gelen olumlu geri bildirimin hemen ardından gelmesi dikkat çekiyor. Ecobest ödülü, Citroën’in ulaşım sektöründe  sınırları zorladığını ve sadece çevre standartlarını karşılamakla kalmayıp aynı zamanda en yenilikçi yollarla elektrikli otomobil sunma yönündeki çabalarının takdir gördüğünü gösteriyor.

320 kilometreye kadar elektrikli sürüş!

 

Sektörde adeta oyunun kurallarını değişteren yeni ë-C3, Avrupa’da üretilen, uygun fiyatlı bir elektrikli araç olarak öne çıkıyor. Kullanımı kolay, çok yönlü bir elektrikli otomobil olan yeni ë-C3, çekici tasarımı, zengin donanımı ve üst seviyede konfor özellikleri ve donanımlarıyla etkileyici bir araç içi deneyim vadediyor. Yeni ë-C3, 83 kW (113 HP) elektromotor ve 44 kWs bataryasıyla WLTP döngüsünde 320 kilometreye kadar menzil sunuyor. Bu menzil ve motor gücü, şehir içi ve banliyö kullanımı için elektrikli şehir otomobiline ihtiyaç duyan müşterilerin gereksinimlerini karşılayan bir kullanım performansı anlamına geliyor. Yüzde 20’den yüzde 80’e 100 kW DC hızlı şarjla sadece 26 dakikada şarj edilebilen araç, yeni e-Routes akıllı elektrikli araç yolculuk planlayıcısıyla da daha uzun yolculukları kolaylaştırıyor. B segmentinde çok yönlü olmanın önemini bilen Citroën, yeni ë-C3’ü de bu beklentiyi en iyi şekilde karşılayacak özelliklerle geliştirdi. Yeni ë-C3, markanın DNA’sının önemli bir parçasını oluşturan ferahlık ve mükemmel konfor özellikleriyle, elektriğin akıcı ve sessiz sürüş özelliklerini harmanlayarak, ailelerin gereksinimlerine mükemmel bir cevap sunuyor.

 

Uçan halı etkisi yeni ë-C3’te de devam ediyor!

 

Araçlarında sürücünün ve yolcuların konforunu her zaman bir öncelik olarak belirleyen Citroën, yeni ë-C3 ile bu yaklaşımı yeni bir seviyeye çıkarıyor. İç mekan, yüksek oranda dolgulu Citroën Advanced Comfort® koltukların revize edilen versiyonları ve üst kontrol seviyesinin altında kumaş kaplı ‘Kanepe Tasarımlı’ rafa sahip derli toplu katmanlı ön konsol ile bir “C-Zen lounge” kabin mimarisi ortaya koyuyor. Citroën Advanced Comfort Süspansiyon ise Citroën’in beğenilen uçan halı etkisini sağlıyor. B-hatchback dünyasını daha fazla yerden yükseklik ve daha yüksek oturma pozisyonuyla birleştiren, aynı zamanda C3 ile iz mesafesine sahip modern tasarımıyla ë-C3, zengin sürüş destek teknolojileri sunarak müşterilerin gelişen ihtiyaçlarını da en iyi şekilde karşılıyor.