Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Çolakoğlu Metalurji SAP S/4HANA Projesini Devreye Aldı

Türkiye’nin lider yassı çelik üreticisi olan Çolakoğlu Metalurji, dijital dönüşüm projeleri kapsamında yürüttüğü SAP S/4HANA projesini tamamlayarak hayata geçirdi.

 

Çolakoğlu Metalurji SAP S/4HANA Projesini Devreye Aldı

Türkiye’nin lider yassı çelik üreticisi olan Çolakoğlu Metalurji, dijital dönüşüm projeleri kapsamında yürüttüğü SAP S/4HANA projesini tamamlayarak hayata geçirdi. Projeyle, tüm iş süreçlerinin tam zamanlı iletişim ve koordinasyonla, kurum içi ve kurum dışı çevre sistemler ile entegre bir şekilde yürütülmesi sağlanacak.

 

Türk çelik sektörünün öncü firmalarından Çolakoğlu Metalurji, iş süreçlerini esnek ve hızlı bir şekilde dönüştürmek, kurum içi ve kurum dışı tam entegre ve standardize bir yapıya kavuşmak amacı ile dijital dönüşüm yol haritası kapsamında yürüttüğü SAP S/4HANA projesini başarıyla tamamlayarak devreye aldı.

SAP S4/HANA projesi ile teknolojiyi üretim tesislerine, stratejisine ve şirket kültürüne dahil ederek tüm iş süreçlerini daha hızlı yöneten Çolakoğlu Metalurji, geleceğin  mimarı gençlerin yer aldığı projeyi yaklaşık 2 yıllık bir çalışmayla tamamladı. Tüm süreçlerin dijital yönetim geleceğine hazır olması hedeflenerek Çözümevi & PWC firmaları danışmanlığında yürütülen projenin sistem kurulumu Greenfield yaklaşımıyla gerçekleştirildi.

 

Şirket için büyük önem taşıyan ve esnek, hızlı, doğru ve yalınlaştırılmış iş süreçleri mimari yapısı ile gerçekleştirilen SAP S/4HANA projesinin, kurum içi ve kurum dışı tüm sistemlere entegrasyonu sağlandı. Böylece; satış, tedarik zinciri, üretim/üretim planlama (PSI), finansal uygulamalar, doküman yönetimi, lojistik-depo ve otomasyona dayalı OTS entegrasyonları, e-uygulamalar, online uygulamalar, İnsan Kaynakları ve İSG uygulamaları tek bir merkezden entegre olarak devreye alındı.

Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler

Proje hakkında değerlendirmede bulunan Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler şunları söyledi:

 

“Rekabetin yoğun olarak yaşandığı ve dünyanın böylesine hızlı değiştiği günümüzde biz de çelik sektöründeki öncü rolümüzü devam ettirmek için kendimizi sürekli yeniliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yıl, dijital dönüşüm projemizin en önemli aşamalarından birini daha tamamladık. Kurumsal dijital dönüşümümüzle büyük bir değişim yaratırken, güvenlik ve sürdürülebilirlik konularına da odaklandık. Böylece, kurumsal iş süreçlerimizde, yapay zekâ destekli dijitalleşme ve güvenlik teknolojilerinden maksimum yararlanarak, daha güvenli, sürdürülebilir ve yeni bir modele geçtik. Bu sayede hem daha kârlı ve verimli hem de daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunacağız.”