Sosyal Medya

Eğitim

Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın Care Your Career Bursuna Başvurular Başladı!

Türkiye’nin en köklü eğitim vakıflarından Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın (CEV), geleceğin iş dünyasına nitelikli insan gücü kazandırmak amacıyla mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği burs ve öğrenci gelişim programı ‘Care Your Career’ için yeni dönem başvuruları 21 Ağustos’a kadar devam edecek.

Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın kariyer sahibi yapan ‘Care Your Career’ bursuna yeni dönem başvuruları başladı

Türkiye’nin en köklü eğitim vakıflarından Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın (CEV), geleceğin iş dünyasına nitelikli insan gücü kazandırmak amacıyla mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği burs ve öğrenci gelişim programı ‘Care Your Career’ için yeni dönem başvuruları 21 Ağustos’a kadar devam edecek.

İş dünyasının dönüşümünde nitelikli insan kaynağının önemli kaldıraçlardan biri olacağı inancıyla, gençlere yeni yetkinlikler kazandıracak çalışmalara ağırlık veren Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın bu doğrultuda hayata geçirdiği ‘Care Your Career’ burs programına yeni dönem başvuruları başladı. Mühendislik fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik burs ve öğrenci gelişim programına başvurular 21 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Hem mali hem de mesleki destek

Care Your Career’ın alışılagelmiş burs programlarına göre en önemli farkı öğrencileri sadece mali olarak desteklemekle kalmayıp mesleki açıdan gelişimlerine de katkı sağlaması. Aylık mali desteğin yanı sıra öğrencilerin staj, istihdam ve kariyer ihtiyaçlarını da gözeten Care Your Career ile her öğrenci için ayrı bir proje oluşturuluyor. Seçilen öğrenciler bu projelere lider olarak atanıyor. Her öğrenciye de program iştirakçisi şirketlerden bir mentör atanıyor. Mentörler tüm mesleki tecrübesini öğrencilerle paylaşırken, projenin uygulama adımlarında onlara yol göstererek staj çalışmalarının en doğru şekilde yürümesine destek oluyor.

Kariyere ilk adım…

Öğrenciler stajları boyunca alanlarıyla ilgili üstlendikleri projeyi şirket içerisinde çalışan deneyimli meslektaşlarıyla birlikte sürdürüyor. Care Your Career’da, öğrencinin isteği ve ihtiyacı doğrultusunda, okuluyla yapılacak değerlendirmeler sonrası eğitim hayatının etkilenmemesi ön koşuluyla öğrenciye yarı zamanlı iş imkanı da sağlanıyor. Programdaki öğrenciler çeşitli kişisel gelişim eğitimleriyle de desteklenip, staj boyunca tecrübe kazandırılarak istihdama hazır hale getiriliyor. Böylece gerçek iş yaşamını deneyimleme şansı yakalayan öğrenciler, mezun olduklarında daha doğru tercihler yapma imkanı elde ediyor.

 Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu

Öğrencilerden yoğun ilgi var

Türkiye’de öncü vakıflardan olan CEV’in 1988’den bu yana gençlerin mesleki eğitimleri ve kişisel gelişimlerini destekleme misyonuyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu,

“Gençlerin geleceği, hepimizin geleceği’ yaklaşımıyla hayata geçirdiğimiz Care Your Career, öğrencilerin mesleki yetkinliklerini şekillendiren ve daha öğrencilik döneminde meslek sahibi olmalarını amaçlayan bir program. Başta mentör desteği olmak üzere onların hayatına değer katan projelerle kendilerini keşfetmelerini, kariyerlerinin ilk adımını güçlü bir şekilde atmalarını sağlıyoruz. Programın kısa sürede öğrencilerden gördüğü büyük ilgi, ne kadar doğru bir programı hayata geçirdiğimizin kanıtını ve aynı zamanda gelecekteki çalışmalarımız için de motivasyon kaynağını oluşturuyor” dedi.

Mühendislik öğrencilerine öğrenme, kendini geliştirme, yeteneklerini ve ilgilerini hayata geçirme fırsatı sunmanın yanında parlak bir kariyer yolu da açan programa

https://www.coskunozegitimvakfi.org/tr/faaliyetlerimiz/care-your-career-burs-programi

linkinden başvurulabiliyor.