Sosyal Medya

Genel

Darth Vader – David Prowse 85 yaşında hayatını kaybetti!

Star Wars Serisinin en önemli yıldızı Darth Vader Darth Vader - David Prowse 85 yaşında hayatını kaybetti. Yaşadığı sağlık sorunları...

Darth Vader efsanesi Aktör David Prowse 85 yaşında hayatını kaybetti!

Yıldız savaşlarının bir ikonik karakteri daha hayatını kaybetti. Darth Vader’a hayat veren efsane aktör David Prowse 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

Popüler kültür dünyası için üzücü bir an. BBC News, orijinal Star Wars üçlemesinde ikonik Darth Vader’ı kamera karşısında canlandıran aktör David Prowse‘ın kısa bir hastalıktan sonra 85 yaşında öldüğünü bildirdi.

Darth Vader efsanesi David Prowse 85 yaşında hayatını kaybetti!

George Lucas, A Clockwork Orange’da bir korumayı canlandırdığını ve 6’6 ”vücut geliştiricisinin rol seçmelerine katılma şansı olduğunu fark ettikten sonra, en iyi bilinen rolü olan Vader’ı ona verdi. Bir röportajda BBC’ye söylediği gibi, Chewbacca (son dönem Peter Mayhew’in oynadığı) yerine Vader rolünü seçti çünkü insanlar “her zaman kötü adamları hatırlıyor”. Lucas, Prowse’ın James Earl Jones’la diyaloğunu daha derin, daha uğursuz bir ses istediği için seslendirdi, ancak Prowse’ın oyunculuğunun (sette ses dahil) Vader’ı tanımladığına dair hiçbir şüphe yok – karakter aksi takdirde o kadar korkutucu olmazdı.

Birçoğu onu Star Wars hayranlığına verdiği destek için de hatırlayacak. Bir anlamda, bu onun mirası olabilir – coşkuyu besledi ve başkalarının yaşamları üzerinde bir etki yarattı. Yıldız savaşlarından bir yıldız daha kaydı…