Sosyal Medya

Kripto Para

darwinbit’i yakından tanıyalım! kurucusu kim? faaliyet alanları nelerdir?

Dijital varlık yönetimi şirketi darwinbit hakkında daha fazla bilgi edinmek için şirketin CMO'su sayın Kimberly Jin ile bir sohbet gerçekleştirdik. 

darwinbit’i yakından tanıyalım! kurucusu kim? faaliyet alanları nelerdir?

 

2022 Yılında kurulan darwinbit, kripto sektöründe hızlı bir oyuncu olarak öne çıkmayı başarmış durumda. Darwinbit Kripto para, Web3, TradFi ve geleneksel bankacılığı kapsayan onlarca yıllık küresel deneyimi bir araya getirerek hızla gelişen sektör hakkında oldukça önemli bilgiler sağlamaya devam ediyor. Dijital varlık yönetimi şirketi darwinbit hakkında daha fazla bilgi edinmek için şirketin CMO’su sayın Kimberly Jin ile bir sohbet gerçekleştirdik.

 

 

darwinbit’i biraz tanıyabilir miyiz? Kurucusu kimlerdir, hangi alanda faaliyet gösterir?

 

darwinbit, Singapur ve Hong Kong’da ofisleri bulunan bir dijital varlık yönetimi firmasıdır ve kripto alanında ürünler ve hizmetler sunmaktadır. 2022’de başlayan yolculuğumuz, yapılandırılmış ürünler, staking, sabit getirili çözümler ve daha fazlası gibi çeşitli ve esnek seçenekler sunarak yatırımcıları güçlendirmeyi misyon edinmiştir.

 

Ekosistemdeki ana ortaklarımız için 20’den fazla çeşitli kripto yapılandırılmış ürün sunuyoruz ve bu ürünler çok çeşitli yatırımcı tercihlerine hitap etmektedir. Yatırımcıları güçlendirmenin misyonunu gerçekleştirmek adına darwinbit, müşterilerimiz için geliştirilmiş, esnek ve kontrolü artıran yapılandırılmış ürünler sunmaktadır. darwinbit’in sunduğu hizmetler arasında, Dual Investment, Snowball ve Sharkfin gibi endüstride bir ilki olan seçeneklerin yanı sıra staking ve sabit getirili hizmetleri bulundurmaktadır.

 

darwinbit için 2023 yılı nasıl geçti? Neler yaptınız, hedeflerinizi tutturabildiniz mi?

 

Bu yıl boyunca gözlemlediğimiz ana tema, kripto endüstrisinde pasif gelire olan ilginin artmasıydı. Kripto yapılandırılmış ürünler bu hareketin öncüsü konumunda ve bu doğrultuda darwinbit, yapılandırılmış ürünlerde endüstri lideri haline geldi ve CEX için en iyi çözüm sağlayıcı oldu.

 

Artık belirli gereksinimlere sahip müşterilere veya borsalara hitap eden geniş bir kripto yapılandırılmış ürün yelpazemiz bulunmakta. Bununla birlikte, global lider borsalarla iş birliği yaparak dijital varlık yönetimi ve pazar oluşturma çözümleri sağlıyoruz.

 

2024 yılına ilişkin planlarınız neler? Nasıl bir yol haritanız olacak?

 

Şu anda Bitcoin’in yaklaşık 45.000 dolar ve Ethereum’un 2.400 dolar civarında seyrettiği bir dönemde, Bitcoin’in Spot ETF’sinin onaylanmasıyla olumlu bir durum oluştu ve önümüzdeki Bitcoin yarılanması da yaklaşıyor. Bu durumda, piyasanın yükseliş trendinin devam etmesini bekliyoruz. Ayrıca, medya kuruluşlarında kripto paraların alternatif yatırım olarak gündem oluşturacağını öngörüyoruz.

 

Bu nedenle, odak noktamız müşterilerimize platformlarını geliştirmeleri ve kullanıcı tabanlarını genişletmeleri için gerekli ürünleri sağlamak olacak. Bununla birlikte, darwinbit’teki uzman ekibimiz, müşterilerimizin bu ürünleri kullanmalarına destek olacak ve beklenen yüksek işlem hacmiyle başa çıkmalarını sağlayacak.

 

Önümüzdeki dönemde sektörünüze ilişkin beklentileriniz neler? Nasıl bir büyüme bekliyorsunuz?

 

Yakın gelecekte, yapılandırılmış ürünler, yatırım portföylerini çeşitlendirebilme yetenekleri nedeniyle bir grup yatırımcı tarafından kripto para piyasalarında daha sık kullanılacak. Bununla birlikte, kripto yapılandırılmış ürünler yeni olanaklar sunuyor. Bu ürünlere yatırım yaparak, bireysel yatırımcılar ve kurumlar yeni pazarlara erişebilir ve kripto para hareketine katılabilir, böylelikle daha geniş bir portföy çeşitlendirmesi ve potansiyel olarak daha yüksek getiriler elde edebilirler.

 

darwinbit, yeni kullanıcıları çekmek, yönetilen varlıkları korumak ve güvenilir yatırım seçenekleri sunmak amacıyla tasarlanmış ürünlerini keşfetmek için kripto-dostu borsalar, aile ofisleri, neo bankalar, hedge fonlar ve diğer dağıtıcılarla aktif olarak ilişkiler geliştirmektedir.

 

Devam eden çabalarımız, kripto yapılandırılmış ürünlerin küresel pazar payını artırmaya odaklanmaktadır. Ayrıca, MENA bölgesi ve Avrupa’da faaliyetlerimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Bu pazarlar, olgun yatırımcı profilleri açısından zengindir ve yapılandırılmış ürünleri kullanıcılar için daha da faydalı hale getirerek önemli büyüme potansiyeli taşımaktadır. Hedefimiz, bu bölgelerde öncü B2B yapılandırılmış ürün sağlayıcısı olarak kendimizi konumlandırmaktır.

 

Merkeziyetsiz finansın geleneksel finans ile olan ilişkisini nasıl buluyorsunuz? Bu iki alan birbiriyle rekabet içerisinde mi yoksa birbirlerini besliyorlar mı?


Merkeziyetsiz finans (DeFi) ve geleneksel finans, geniş ekonomik sistemin kendi başına duran bileşenleridir. Ancak, DeFi’nin ana akım benimsemeyi başarması durumunda, endüstri merkeziyetçi muadiliyle birlikte çalışmalı ve geleneksel finansta işlevsel istikrarı sağlayan öz düzenleyici uygulamaları entegre etmelidir. Bu önemlidir çünkü endüstri olgunlaştıkça tüketicinin korunmasına dinamik bir boyut getirir ve endüstrinin “kötü oyuncularını” azaltır. Katılımcılar ve ilgili taraflar için uygun güvenlik önlemlerinin varlığı, DeFi teknolojisinin kurumsal benimsenmesini sağlayan son temel unsurdur.