Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dassault Systèmes 2023 Yönetim Kurulu Kadrosunu Açıkladı

Dassault Systèmes, Yönetim Kurulu Başkanı Charles Edelstenne’in, şirket tüzüğüne göre 9 Ocak 2023 tarihinde emeklilik yaşına ulaşması nedeniyle planlanan yönetim değişikliğini şimdiden açıkladı.

Dassault Systèmes 2023 Yönetim Kurulu Kadrosunu Açıkladı

Dassault Systèmes, Yönetim Kurulu Başkanı Charles Edelstenne’in, şirket tüzüğüne göre 9 Ocak 2023 tarihinde emeklilik yaşına ulaşması nedeniyle planlanan yönetim değişikliğini şimdiden açıkladı.

26 Nisan 2022’de toplanan Dassault Systèmes Yönetim Kurulu, Ücretlendirme ve Aday Belirleme Komitesi’nin tavsiyesiyle, şirketin uzun vadeli stratejisine uygun olarak hazırlanmış devretme planına göre bundan sonraki süreçte izlenecek adımları resmi olarak kamuoyuyla paylaştı. Buna göre:

  • Yönetim Kurulu, 19 Mayıs 2022’de yapılacak Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nda, Charles Edelstenne, Bernard Charlès ve Pascal Daloz’un o gün sona erecek olan görev sürelerinin yenilenmesini tavsiye etti.
  • Görev sürelerinin yenilenmesi halinde, 19 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak Genel Kurul sonunda toplanacak olan heyet, şu kararları alacağını duyurdu:
  • Charles Edelstenne, 9 Ocak 2023’e kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek, bu tarihten sonra ise Direktör ve aynı zamanda Onursal Başkan olarak kalacak.
  • Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bernard Charlès’ın görev süresi 9 Ocak 2023’e kadar uzatılacak. Sonrasında Başkan ve İcra Kurulu Başkanı olarak görevlerine devam edecek. Bernard Charlès, 2016 yılında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştı.
  • Pascal Daloz, 9 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Genel Müdür olarak atanacak.

Pascal Daloz, Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür (COO) ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan (CFO) olarak 2020 yılında atanmıştı. Daloz aynı zamanda Operasyon İcra Komitesine başkanlık ediyordu. Rouven Bergmann ise Ocak 2022’den bu yana Genel Müdür Yardımcısı ve Finans Direktörü olarak Pascal Daloz’un Operasyon Direktörlüğü görevini yürütmesine imkan tanıyordu. Pascal Daloz, aynı zamanda Dassault Systèmes’in Yönetim Kurulu üyerinden biri olarak da görev yapıyor.

Laurence Daures-Lescourret, bağımsız bir Direktör ve Ücretlendirme ve Aday Gösterme Komitesi Başkanı’yken, 15 Mart 2022’de Baş Bağımsız Direktör olarak atanmıştı. Daures-Lescourret’in görev tanımları arasında bağımsız direktörlerin çalışmalarını sağlamak, Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve direktörler arasında olası herhangi bir çatışmayı önleme ve yönetme yer alıyor.

Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkanı Charles Edelstenne, Yönetim Kurulu’ndaki değişikler hakkında bir açıklama yaparak şunları söyledi

“Bernard Charlès 35 yılı aşkın bir süredir benimle birlikte Dassault Systèmes’in ilerlemesinde, stratejimizin ve vizyonumuzun tasarlanmasında ve uygulanmasında İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çok önemli bir rol oynadı. Bernard Charlès, sektörü şekillendiren ve şirketin büyümesini destekleyen büyük dönüşümlerin arkasındaki yönetici gücü yönetti. Dassault Systèmes, yönetimsel sürekliliği sağlamak ve farklı nesillerden liderlerin yeteneklerini bir araya getirmek üzere her zaman gelecek için sağlam temeller üzerinde duran bir şirket oldu. Bugün, Dassault Systèmes’in Bernard Charlès’ı temsil etmesinden gurur duyuyor ve şirketimizin devam eden gelişimine öncülük edeceğine güveniyorum.”

Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Bernard Charlès ise

“Neredeyse iki jenerasyon boyunca koordineli şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımız, birbirimizden çok şey öğrenmemize ve Dassault Systèmes’in küresel ayak izini geliştirmemize yardımcı oldu. 20 yılı aşkın süredir Pascal Daloz ile sürdürdüğümüz uyum içindeki çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek” diyerek ,

tüm Yönetim Kurulu’na ve Dassault ailesine duydukları güven ve verdikleri güçlü destek için minnettar olduğunu söyledi. Ayrıca Charles Edelstenne’e önümüzdeki yıllarda Yönetim Kurulu’nun bir üyesi olarak devam ederek katkı sunacak olmasından dolayı teşekkürlerini sundu.

Şirketlerin, hastaların, tüketicilerin, vatandaşların ve daha birçok paydaşın ilerlemesinde sanal evrenlerin gücüne hep birlikte inandıklarını belirten Charlès, tüm yönetim ekibiyle birlikte şirketin ilerlemesini sürdüreceklerini kaydetti. “Müşterilerimizin ‘Deneyim Ekonomisi’ için yeni çözümler yaratmalarına yardımcı olmaya ve pratik sürdürülebilir çözümler tasarlamaya devam edeceğiz” diye sözlerine devam eden Bernard Charlès, özellikle ekonomiye yön veren üç ana sektör olan “Üretim”, “Yaşam Bilimleri & Sağlık Hizmetleri” ile “Altyapı & Şehirler” sektörlerine katkılarını güçlendireceklerinin altını çizdi.