Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dassault Systèmes ve BMW Group’tan Tasarım Süreci Optimizasyonu İçin İş Birliği 

Dassault Systèmes, araç geliştirme programlarında verimliliği artıracak çözümler sağlamak için BMW Group ile birlikte çalışmaya başlıyor.

Dassault Systèmes ve Alman Otomotiv Devi BMW Group’tan Tasarım Süreci Optimizasyonu İçin İş Birliği

  • Dassault Systèmes ve Alman Premium Otomobil Üreticisi BMW Group, alet yapımında kullanılan damgalı sac parça tanımı ve baskı kalıbı tasarım sürecinin CATIA uygulamalarıyla nasıl optimize edilebileceğini analiz ediyor
  • Döngü süresini azaltarak yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş özelliklerle hızlandırmak için, karmaşık kalıp oluşturma süreci boyunca kullanıcıya rehberlik etmek amaçlanıyor
  • Otomotiv parçalarını; ilgili kalıp tasarım işleme maliyetlerini ve tasarım süresini azaltmaya odaklanarak üretmek mümkün olacak

Dassault Systèmes, araç geliştirme programlarında verimliliği artıracak çözümler sağlamak için BMW Group ile birlikte çalışmaya başlıyor. BMW Group’un derinlemesine süreç bilgisi ve know-how’ıyla iki şirket, parça tasarımının verimliliğini artıracak damgalı sac parça tasarımı ve baskı kalıbı tasarımı için süreç odaklı, endüstriye hazır bir çözüm oluşturmak için iş birliğine gidiyor.

Dassault Systèmes’in CATIA baskı kalıp yüzey tasarımı uygulaması, beyaz renkte ve şasi parçalarında yüksek kaliteli damgalı gövde geliştirilmesi için kullanılabilen kaynaksız işleme deneyimi sağlıyor.

Üretim konseptinin ayrıntılı açıklamasına dayalı olarak, üretim sürecinin otomatik doğrulaması, erken bir geliştirme aşamasında başlatılabiliyor. Sanayileşme aşamasından önce fark edilen ve ortadan kaldırılan hatalar, üretim sürecinde maliyet ve zamandan tasarruf edilmesine de olanak tanıyor.

CATIA baskı kalıp yüzey tasarımı uygulaması, geliştirme sürecinin tüm aşamalarında dijital süreklilik sunuyor. Ayrıca, pres hattı simülasyonu veya maliyet hesaplaması dahil olmak üzere, işlem ve geometri gibi ilgili tüm bilgileri takip eden süreç adımları için kullanıma sunarak, kullanıcıların manuel çabayı azaltmasına yardımcı oluyor.

Bunlara ek olarak, CATIA baskı kalıp tasarımı uygulaması, bir şirketin baskıya özgü bilgilere ulaşmasına ve yeniden kullanmasına olanak tanıyan özel yöntem planlaması ve gelişmiş yüzey tasarımıyla ilgili özellikler de sağlıyor.

Dassault Systèmes Ulaşım ve Mobilite Sektörü Başkan Yardımcısı Laurence Montanari;

“BMW Group ve Dassault Systèmes, yıllardır güvenilir bir ortak ilişkisi içinde çalışıyor ve birlikte geliştirdiğimiz çözümümüz şimdi BMW Group üretim sisteminde başarıyla uygulandı. CATIA baskı kalıp yüzey tasarım uygulamamız, otomobil üreticilerinin ve tedarikçilerinin  baskılı gövdeyi beyaz veya şasi parçalarında ve takım mühendisliğinde optimize etmesine yardımcı olurken, ilgili işleme maliyetini ve tasarım süresini azaltıyor. İşleme tasarımı ve üretimi; aracın geliştirme maliyetinin önemli bir parçası olmasının yanı sıra optimizasyon için de kilit bir önem taşıyor” dedi.