Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

DE-CIX, neredeyse 10 yıldır “En İyi İnternet Değişim Operatörü” ünvanını koruyor

Dünyanın lider İnternet Değişim Operatörü (IX) DE-CIX, 2023 Global Carrier Awards’da bu yıl da En İyi İnternet Değişim Operatörü ünvanının sahibi oldu.

DE-CIX, neredeyse 10 yıldır “En İyi İnternet Değişim Operatörü” ünvanını koruyor

Dünyanın lider İnternet Değişim Operatörü (IX) DE-CIX, 2023 Global Carrier Awards’da bu yıl da En İyi İnternet Değişim Operatörü ünvanının sahibi oldu. DE-CIX, ödülün dağıtılmaya başlandığı yıl olan 2015’ten bu yana 8’inci kez bu ödülü almış oldu ve bu ünvan, DE-CIX’in ekosistem oluşturma, birinci sınıf birbirine bağlantı hizmetleri sağlama ve teknolojik mükemmelliği ortaya koyma konularındaki güçlü yanlarının göstergesi oldu. Ödül, DE-CIX’e, 18 Ekim 2023’te Londra’da gerçekleşen Global Carrier Awards töreninde takdim edildi.  Her yıl verilen Global Carrier Awards, telekomünikasyon, veri merkezleri ve İnternet Değişim Operatörleri için hem bölgesel hem de küresel pazardaki yenilikleri, vizyonu ve mükemmelliği onurlandırıyor. Global Carrier Awards’un jürisi telekomünikasyon alanından analistler, sektörün uzmanları ve Capacity Dergisi’nin önde gelen editör kadrosundan oluşuyor.

Kazanılan ödülle ilgili olarak DE-CIX CEO’su Ivo Ivanov şunları söyledi: “Sektörümüzün tanınmış uzmanları tarafından 10 yıla yakın bir süredir En İyi İnternet Değişim Operatörü olarak yeniden ödüllendirilmiş olmak bizim için büyük bir onur. DE-CIX’in başarı öyküsü, en ileri teknolojimizin, profesyonelliğimizin, tarafsızlığımızın, topluluk oluşturmaya yönelik gayretimizin, sahip olduğumuz mükemmel ekip ve dünya çapındaki ortaklarımızın bir toplamı. Dünyanın dört bir yanındaki ağ operatörleri, şirketler ve kuruluşlar tarafından güvenilir, emniyetli, yüksek hızlarda ve yüksek hacimlerde veri alışverişi yapmak için her gün kullanılan rakipsiz birbirine bağlantı ekosistemleri oluşturmak için buradayız. Gelecek odaklı bir şirket olarak, her ölçekteki ağı desteklemek için mükemmel birbirine bağlantı ve yenilikçi güç için çabalamaya devam edeceğiz ve geleceğin İnternet Değişim noktasını bugünden inşa ederek teknolojik gelişmelerin ön saflarında yer alacağız.”

 

DE-CIX, dünyanın lider İnternet Değişim Operatörü olma ünvanını taşıyor ve ticari internetin başlangıcından bu yana şirket, günümüzün ve geleceğin internetine yönelik yol gösterici ilkelerin birlikte tanımlanması konusunda bir dizi önde gelen küresel kurum üzerinde belirleyici bir etkiye sahip oldu. Kritik BT altyapısının operatörü olarak DE-CIX, dünya çapındaki lokasyonlarında kişiler, kuruluşlar ve işletmeler arasında kesintisiz, hızlı ve güvenli veri alışverişi konusunda büyük bir sorumluluk taşıyor. DE-CIX, eşleştirme (peering), bulut ve diğer birbirine bağlantı hizmetlerini Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika, Orta Doğu ve Asya’da 50’ye yakın metro pazarda sunuyor. Birbirine bağlantı ekosistemine dünya çapında 600’den fazla şehirdeki veri merkezinden erişilebiliyor ve bu ekosistem, 100’den fazla ülkeden binlerce ağ operatörünü (taşıyıcı), internet servis sağlayıcısını (ISP), içerik sağlayıcıyı ve kurumsal ağı birbirine bağlıyor. Bugün itibarıyla DE-CIX Frankfurt (Almanya), 2022’de 34 Exabyte yıllık trafik ve 1.100’e yakın bağlı ağ ile dünyanın en büyük İnternet Değişim Noktalarından biri. Frankfurt, New York, Madrid ve Mumbai’deki dört DE-CIX İnternet Değişim Noktasının (IX) trafiği saniyede 1 Terabiti aşıyor ve diğer DE-CIX IX’lerinden olan Dallas ve Dubai İnternet Değişimlerinin de yakın gelecekte bu dönüm noktasına ulaşması bekleniyor; bu da küresel olarak tüm DE-CIX lokasyonlarındaki güçlü büyümeyi yansıtıyor.